Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
Νέα ελληνοϊσπανική μονομαχία

Για ταξίδι στη Βιτόρια της Ισπανίας ετοιμάζεται ο Ολυμπιακός μετά και τη δεύτερη επικράτηση, αυτή τη φορά επί ιταλικού εδάφους επί της Βερόνα με 96-84 που έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να σφραγίσει και τυπικά το εισιτήριο της πρόκρισης στα προημιτελικά της ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ (ULEB). Ο Ηλίας Ζούρος είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού και όπως αυτή επιτεύχθηκε. «Ηταν μια μεγάλη νίκη σε πολύ σκληρή έδρα. Συγχαρητήρια στην ομάδα η οποία λειτούργησε πολύ καλά σε όλο το παιχνίδι. Η μπάλα πέρασε στον Ράτζα και καταφέραμε να νικήσουμε μια σπουδαία ομάδα, κυρίως στην επίθεση. Δε σκέφτομαι το δεύτερο γύρο και την Ταουγκρές γιατί προηγείται ο αγώνας με τη Δάφνη. Βλέπουμε τα παιχνίδια ένα ένα», τόνισε ο Ελληνας τεχνικός.

Αντίθετα με τους «ερυθρόλευκους» κόντρα στη Βερόνα, το Περιστέρι τελικά δεν μπόρεσε να τα καταφέρει κόντρα στην Ταουγκρές και έτσι τελικά δε θα έχουμε ελληνική μονομαχία στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη που εξαρχής είχε δύσκολο έργο, μετά την πρώτη ήττα εντός έδρας ηττήθηκε τελικά και στην Ισπανία με 81-68.

Η γνωστή μας... Ταουγκρές

Η Ταουγκρές πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα για τρίτη φορά φέτος. Εν αρχή ήταν η κόντρα της με την ΑΕΚ για τον ίδιο όμιλο, ακολούθησε το Περιστέρι και τώρα ο Πειραιάς.

Οσον αφορά το έμψυχο δυναμικό, θα λέγαμε ότι πρόκειται για μία ισπανική ομάδα μόνο... κατ' όνομα. Στη σύνθεσή της υπάρχουν 8 μη Ισπανοί και δύο γηγενείς που δεν παίζουν σχεδόν ποτέ. Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι περισσότεροι παίκτες έχουν κάποιους δεσμούς με την Ελλάδα και κάποιοι από αυτούς: Αλεξάντερ, Ομπέρτο, Μπένετ, Κορτσιάνι, Στομπέργκας και Ντούσκο Ιβάνοβιτς, είναι αυτοί που πάνω τους στηρίζεται το φετινό οικοδόμημα της Ταουγκρές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ