Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΗΝΑ 2004
Δύο νέοι εθνικοί χορηγοί

Η «Alpha Τράπεζα Πίστεως» και η «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» ανακηρύχτηκαν χτες εθνικοί χορηγοί των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 στις κατηγορίες «τράπεζες» και «ζυθοποιία» αντίστοιχα, μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της «Αθήνα 2004». Η παρουσίαση των χορηγών έγινε από την πρόεδρο της «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου, σε σχετική τελετή, στην οποία για μία ακόμη φορά δεν προβλεπόταν να γίνουν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Απαντήσεις έδωσε μετά τη λήξη της παρουσίασης, ο γενικός διευθυντής Μάρκετινγκ της εταιρίας Γ. Μπόλος.

Το ποσό της χορηγίας της «Alpha Τράπεζας Πίστεως» ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 25,2 δισ. δρχ. (σε χρήμα και σε είδος), χωρίς ωστόσο να ανακοινωθεί πώς κατανέμεται αυτό το ποσό, ενώ η «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» θα καταβάλει 6 δισ. δρχ., όλα μετρητά.

Τα ποσά που θα εισπράξουν οι εταιρίες από τη διαφήμιση θα είναι πολλαπλάσια αυτών που θα προσφέρουν για χορηγία, τα οποία θα εισπράξουν από την πώληση των προϊόντων τους στους καταναλωτές. Την τζάμπα ουσιαστικά διαφήμιση των εταιριών, που ονομάζεται χορηγία, η κυβέρνηση έχει φροντίσει να απαλλάξει από φορολογία.

Σύμφωνα με όσα είπε η πρόεδρος της εταιρίας, «το ποσό της χορηγίας της τράπεζας ξεπερνά ακόμα και το ποσό των TOP χορηγών της ΔΟΕ (σ. σ. περίπου 20 δισ. δρχ.) και είναι διπλάσιο από τον αντίστοιχο χορηγό του Σίδνεϊ». Ενώ για την προσφορά της εταιρίας «Αθηναϊκή Ζυθοποιία» ανέφερε ότι «είναι τρεις φορές πάνω από την αντίστοιχη του Σίδνεϊ και ξεπερνά κατά 20% την ελάχιστη ζητούμενη από το διαγωνισμό της "Αθήνα 2004"». Η δεύτερη τράπεζα που υπέβαλε προσφορά ύψους 20 δισ. δρχ. ήταν σύμφωνα με πληροφορίες η «ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα».

Για τις ανάγκες των τηλεοπτικών εικόνων παραδόθηκε και η πρώτη επιταγή ύψους 1,85 δισ. δρχ. από τον Γ. Κωστόπουλο στη Γ. Αγγελοπούλου.

Σημειώνεται τέλος ότι εμπλοκή φαίνεται να παρουσιάζεται στο διαγωνισμό για τη χορηγία στην κατηγορία «επιβατηγός ναυτιλία», λόγω μειωμένου ενδιαφέροντος και δεν αποκλείεται να προκηρυχτεί καινούριος διαγωνισμός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ