Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΣΚ - ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ
Αγωνιστικό κάλεσμα για τις εκλογές

Αύριο και μεθαύριο γίνονται οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Συνέδριο της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΚΑ). Σε ανακοίνωσή της, η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (ΕΣΚ - ΠΑΣΠΑ) απευθύνει κάλεσμα στους παραπληγικούς να γυρίσουν την πλάτη τους σε αυτούς που τους καθησυχάζουν και τους καλούν σε αδράνεια, σε μια περίοδο που η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα των αναπήρων και όλης της κοινωνίας δυναμώνει, υπερψηφίζοντας στις εκλογές το αγωνιστικό ψηφοδέλτιό της.

«Οι αναδιαρθρώσεις που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και πρόνοιας, στο όνομα της ΟΝΕ, του "ελεύθερου ανταγωνισμού" και των νόμων της αγοράς θέτουν σε μέγα κίνδυνο και αμφισβήτηση κατακτήσεις δεκαετιών», επισημαίνει η ΕΣΚ - ΠΑΣΠΑ. Οπως υπογραμμίζει η παράταξη, η επιχειρηματική δράση στους τομείς της ασφάλισης και υγείας - πρόνοιας, η διάλυση του υπάρχοντος συστήματος θα έχουν σαν πρώτα θύματα τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους, αφού είναι οι κύριοι αποδέκτες της κοινωνικής πολιτικής.

«Πρέπει να γυρίσουμε σελίδα, να μπουν στην ημερήσια διάταξη πρώτα και κύρια αυτά τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, της υγείας και πρόνοιας, παράλληλα με τα καθημερινά που αντιμετωπίζουμε και δεν είναι άσχετα ούτε αποσπασμένα από τα γενικότερα προβλήματα», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η ΕΣΚ - ΠΑΣΠΑ καυτηριάζει τους συνδικαλιστές της πλειοψηφίας του ΔΣ του συλλόγου, οι οποίοι εμφανίζονται να ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του χώρου και όχι για τα γενικότερα πολιτικά προβλήματα.

«Ας μας απαντήσουν, αναφέρει: Αν τιναχτούν στον αέρα το ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία, είτε από την είσοδό τους στο Χρηματιστήριο, είτε φορτώνοντάς τους συνολικά τα έξοδα για υγεία - πρόνοια, χωρίς κρατική χρηματοδότηση, από πού θα παίρνουμε μετά συντάξεις και επιδόματα; Αν διαλυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, ανεξάρτητα αν και σήμερα δεν κάλυπτε τις πραγματικές ανάγκες, ποιοι από μας θα έχουν να πληρώσουν νοσήλια 100.000 ή και 300.000 δραχμών την ημέρα για κάποιο ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης;».

Καταγγέλλει, επίσης, τη «σιωπή» της πλειοψηφίας του ΔΣ του συλλόγου, όταν ιδιωτικοποιούνταν οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις, που είχε αρνητικές επιπτώσεις στο εισόδημα των αναπήρων και που οδήγησε στην κατάργηση θέσεων εργασίας για ανάπηρους.

Καταλήγοντας, η ΕΣΚ - ΠΑΣΠΑ καλεί τους ανάπηρους να υπερψηφίσουν το αγωνιστικό της ψηφοδέλτιο και να αγωνιστούν από κοινού για:

  • Την υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.
  • Για δημόσια δωρεάν υγεία - πρόνοια - παιδεία.
  • Για κέντρα αποκατάστασης δημόσια, δωρεάν, που θα παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.
  • Για συνδικαλιστικά όργανα αγωνιστικά και όχι συναινετικά.
  • Για ένα καλύτερο αύριο σ' ένα λαϊκό μέτωπο πάλης, με όλους εκείνους που δεν παζαρεύουν το μέλλον τους, αλλά το διεκδικούν και συγκρούονται καθημερινά με τα μεγάλα συμφέροντα για να το κατακτήσουν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ