Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Νέα προγράμματα κτηματογράφησης

Προχωρά η β' φάση κτηματογράφησης των 107 περιοχών των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κρίνει νόμιμους τους όρους του διαγωνισμού. Σύμφωνα με ανακοίνωση της «Κτηματολόγιο ΑΕ», ήδη υπογράφηκαν δύο συμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 18,8 εκατ. ευρώ και αναμένεται το επόμενο διάστημα να υπογραφούν και οι υπόλοιπες 14 συμβάσεις του διαγωνισμού, προϋπολογισμού 147,5 εκατ. ευρώ.

Η πρώτη από τις δύο συμβάσεις αφορά τις πόλεις: Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Κιλκίς, Ξάνθη και η δεύτερη τους Δήμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης: Αγιος Παύλος, Ευκαρπία, Νεάπολη, Πεύκα, Πολίχνη, Σταυρούπολη, Συκιές και Τριανδρία.

Στο μεταξύ, το ΔΣ της «Κτηματολόγιο ΑΕ» ενέκρινε το επόμενο πρόγραμμα κτηματογράφησης που αφορά το σύνολο των εκτάσεων10 Περιφερειακών Ενοτήτων (νομών), προϋπολογισμού 192 εκατ. ευρώ. Με το πρόγραμμα αυτό θα καταγραφούν περίπου 4,4 εκατ. δικαιώματα σε 1.024 προ-Καποδιστριακούς ΟΤΑ, έκτασης περίπου 29 εκατ. στρεμμάτων (περίπου το 1/4 της χώρας). Πρόκειται για τις Περιφερειακές Ενότητες Εβρου, Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς, Κοζάνης, Πέλλας, Ημαθίας, Λαρίσης, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Παράλληλα, το ΔΣ της εταιρείας αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών του διαγωνισμού που έχει προκηρυχθεί για την ανάθεση 21 μελετών κτηματογράφησης σε 268 περιοχές της χώρας προϋπολογισμού 106 εκατ. ευρώ που αφορά 2,5 εκατ. δικαιώματα, έως την Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2011.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εξετάζεται η δυνατότητα επίσπευσης των διαδικασιών, ώστε το μεγαλύτερο μέρος του Εθνικού Κτηματολογίου να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2017, αντί του 2020 που ήταν ο αρχικός στόχος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ