Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξέταση αξιωματικού της Αντιτρομοκρατικής

Με την εξέταση του αξιωματικού της Αντιτρομοκρατικής, αρμόδιου για την προανάκριση, Κ. Παπαθανασάκη συνεχίστηκε χτες η δίκη στον Κορυδαλλό της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Ο μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση του δικαστηρίου είπε πως δεν γνωρίζει «στοιχείο που να συνδέει κάποιους από τους κατηγορούμενους με επιμέρους ενέργειες που έχει αναλάβει ο Επαναστατικός Αγώνας». Σε ερωτήσεις του δικαστηρίου και των συνηγόρων έλεγε ότι «δεν θυμάται» ή ότι δεν μπορούσε να απαντήσει «γιατί ήταν απόρρητο». Επίσης μιλούσε για παρακολουθήσεις που δεν έκανε ο ίδιος, ενώ σε επισημάνσεις συνηγόρων για πανομοιότυπα γεγονότα που έχουν γίνει σε διαφορετικές ημερομηνίες, έκανε λόγο «για λάθη εκ παραδρομής»... Χαρακτηριστική η απάντησή του, ότι δεν υπήρχε καταγραφή πρακτικών των παρακολουθήσεων και όλα τού τα έλεγε η ομάδα του, όπως είπε, προφορικά. «Είναι ασφαλές, να παγιώνονται άνθρωποι ποινικά και τα στοιχεία με προφορική συνεννόηση;» ρωτήθηκε.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι έκαναν λόγο για κατάφωρη παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και κατήγγειλαν στο δικαστήριο έγγραφο ανωτέρας Αρχής με επικεφαλής αραιοπαγίτη που εγγράφει σε κατάλογο προσώπων σχετιζόμενα με τρομοκρατία τον κατηγορούμενο Σ. Νικητόπουλο και μιλά για «τελεσθείσες πράξεις», ενώ ακόμα δεν έχει βγει απόφαση. Το επόμενο βήμα, είπαν, είναι η δέσμευση της περιουσίας του... Αναφέρθηκε, τέλος, από τους συνηγόρους, ότι όταν ήταν επικεφαλής στο ΑΤ Νίκαιας ο Κ. Παπαθανασάκης, καταγγέλθηκε βασανισμός Πακιστανού μετανάστη μέχρι θανάτου από αστυνομικούς και εκκρεμεί μήνυση εναντίον του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ