Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
«Βλέπει» τα προβλήματα αλλά δεν παίρνει θέση

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί και στα σχολεία του Πειραιά, εξαιτίας των δραστικών περικοπών των δαπανών και στην Παιδεία αποκάλυψε η προχτεσινή σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.

Πέρα από τις ελλείψεις σε βιβλία και τα κτιριακά προβλήματα, τα χρήματα που διαθέτουν οι Σχολικές Επιτροπές, όπως αναφέρθηκε, δεν αρκούν ούτε για τα στοιχειώδη, πολλά σχολεία χρωστούν τεράστια ποσά σε λογαριασμούς ηλεκτρικού, νερού. Δεν έχουν χρήματα για θέρμανση, για χαρτική ύλη και, βέβαια, για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις, οι γονείς αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Παρά τις τραγικές επισημάνσεις όμως από όλες τις πλευρές, η πλειοψηφία αρνήθηκε να πάρει απόφαση ή έστω να προχωρήσει σε ένα ψήφισμα και περιορίστηκε μόνο στις επισημάνσεις που έμοιαζαν με ένα είδος «μνημόσυνου», παρά με πρόθεση να αντιπαλέψουν τη σημερινή κατάσταση.

Τη στάση αυτή κατήγγειλε η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλος Πειραιά, καλώντας το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση για το θέμα αυτό. Στην τοποθέτησή της, η Ελπίδα Παντελάκη τόνισε ότι το θέμα της Παιδείας είναι θέμα πολιτικό και απαιτείται πολιτική αντιμετώπιση του ζητήματος. Απαιτείται διεκδίκηση, πρόσθεσε, και επισήμανε πως πρέπει οι εργαζόμενοι να πιστέψουν στη δύναμή τους και στην οργανωμένη δράση. Αφού επισήμανε πως τα προβλήματα αυτά δεν μπορούν να λυθούν σε ένα σύστημα που τον πλούτο που παράγουν οι πολλοί, τον νέμονται οι λίγοι, παρουσίασε μια σειρά από αιτήματα πάλης, όπως: Εκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων. Κανένα σχολείο να μη μείνει χωρίς πετρέλαιο και ρύθμιση εδώ και τώρα για αφορολόγητο πετρέλαιο στα σχολεία. Παύση πληρωμών από τις Σχολικές Επιτροπές στις ΔΕΚΟ. Να δοθούν εδώ και τώρα όλα τα βιβλία. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, των εκπαιδευτικών, των συλλόγων για τα λειτουργικά έξοδα. Καμία συγχώνευση σχολείων, κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στον τομέα της εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ