Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»
«Υποκριτικό ενδιαφέρον για την υγεία των παιδιών»

Μέτρα για αντιμετώπιση του υποσιτισμού αντί για ημερίδες για τη διατροφή από ιδιώτες ζητούν οι εκπαιδευτικοί

«Οι δάσκαλοι δεν είναι πλασιέ εταιρειών. Ούτε οι μαθητές μας βορά στα διαφημιστικά τους σχέδια». Τα παραπάνω θυμίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης» καταγγέλλοντας τον Δήμο Ν. Ηρακλείου για τη διοργάνωση ημερίδας για τη διατροφή από το «Ινστιτούτο Πρόληψης Διατροφής και Υγείας» με χορηγούς εταιρείες και υπό την αιγίδα υπουργείων. «Ουσιαστικά πρόκειται για χοντροκομμένη διαφήμιση κάποιων συγκεκριμένων εταιρειών, που ο Δήμος σαν "καλός πλασιέ" τους φέρνει μέσα στα σχολεία», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί υπογραμμίζοντας και τις ευθύνες των υπουργείων Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Παιδείας που συμμετέχουν και «που στην κατεύθυνση του "κοινωνικού εταιρισμού" προωθούν την εμπορευματοποίηση όλης της εκπαιδευτικής διαδικασίας». Ο Σύλλογος καλεί τους εκπαιδευτικούς να μη συμμετέχουν σ' αυτό το «παζάρι», καθώς κανένας δεν μπορεί να τους υποχρεώσει.

«Θεωρούμε απαράδεκτο αυτό το υποκριτικό ενδιαφέρον για την υγεία των μαθητών μας, ειδικά σήμερα, σε μια εποχή που η πλειοψηφία των γονιών των μαθητών μας βιώνουν την ανεργία, την υποαπασχόληση, την ανέχεια, τη μείωση μισθών, την πείνα», υπογραμμίζουν οι εκπαιδευτικοί τονίζοντας ότι «η υγιεινή διατροφή των παιδιών δεν εξασφαλίζεται από την "καλή καρδιά" των εταιρειών - συνεταίρων του Δήμου και του Υπουργείου. Ούτε από την προώθηση των προϊόντων τους. Αν ο Δήμος ενδιαφέρεται, χρειάζεται να πάρει μέτρα για την προστασία των μαθητών και των οικογενειών τους», σημειώνει ο Σύλλογος διεκδικώντας από το Δήμο μέτρα όπως:

  • Αμεση αντιμετώπιση των κρουσμάτων υποσιτισμού των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, που ήδη εκδηλώνονται και θα ενταθούν. Να ζητήσει ο Δήμος έκτακτο κρατικό κονδύλι, έτσι που να παρέχεται ένα γεύμα (π.χ. σάντουιτς, φρούτο, γάλα, χυμός) σε όλα τα παιδιά.
  • Ολα τα παιδιά να γραφτούν στους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς. Να καταργηθούν τα τροφεία.
  • Να εξασφαλιστεί ο εμβολιασμός και οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για όλα τα παιδιά των σχολείων, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι οι γονείς τους.
  • Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη της λαϊκής οικογένειας για τις λειτουργίες της εκπαίδευσης. Εκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις ανάγκες των σχολείων.
  • Αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία, με κρατική ευθύνη. Παύση πληρωμών από τις σχολικές επιτροπές για τις πρώην ΔΕΚΟ και διαγραφή των μέχρι σήμερα χρεών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ