Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΤΏΝ - ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή απεργία

Κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση, με συγκέντρωση στις 11.00 στην Ομόνοια (προσυγκέντρωση στις 10.00 στα γραφεία του, Χαλκοκονδύλη 37) απευθύνει με χτεσινή του ανακοίνωση το Σωματείο Γυμναστών - Προπονητών Ν. Αττικής (ΣΓΠΑ). Οπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους «κανένας γυμναστής άνεργος συνάδελφος δεν πρέπει να λείψει από αυτόν τον αγώνα. Να μη δοθεί καμία πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση καθώς τίποτα αισιόδοξο δεν μπορεί να προκύψει από αυτή για το λαό. Αντίθετα, στόχος της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. είναι να περάσουν νέα βάρβαρα μέτρα, να συρρικνωθούν παραπέρα οι μισθοί, οι συντάξεις, να ξεχαρβαλωθούν και άλλο οι εργασιακές σχέσεις, να επιβληθούν νέοι φόροι στο λαό».

Στην ανακοίνωση του Σωματείου Γυμναστών Αττικής γίνεται λόγος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και στο χώρο του αθλητισμού για την οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το μικρό κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό θα μειωθεί κι άλλο. Οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι και τα αθλητικά σωματεία φυτοζωούν, ενώ γονείς και παιδιά πληρώνουν συνδρομές από το πενιχρό εισόδημά τους, ενώ γονείς και παιδιά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον αθλητισμό. Οι Δήμοι χαρατσώνουν τους δημότες ή κλείνουν και ιδιωτικοποιούν τις εγκαταστάσεις χωρίς να ζητάνε τα παράνομα παρακρατηθέντα χρήματα από το Κράτος. Από την άλλη προπονητές και γυμναστές δουλεύουν με εξευτελιστικούς μισθούς - οδοιπορικά, τρέχοντας όλη μέρα, χωρίς ωράριο, ανασφάλιστοι σε πολλές περιπτώσεις, με ωρομίσθιο που φθάνει τα 6,30 ευρώ μεικτά».

Οι γυμναστές - προπονητές του Νομού Αττικής καλούν τους συναδέλφους τους αλλά και όλους τους εργαζομένους και ανέργους να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία τους, να οργανωθούν σε αυτά και να εκφράσουν αγωνιστικά και ταξικά την οργή τους, να δυναμώσουν την αλληλεγγύη ανάμεσα στην εργατική τάξη.

Η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας τα αιτήματα του ΣΓΠΑ τα οποία μεταξύ άλλων είναι: Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον Αθλητισμό, πλήρης και σταθερή εργασία για όλους τους εργαζομένους στα γυμναστήρια, 1.400 ευρώ κατώτερος μισθός, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, για όσους εργάζονται στην επίβλεψη, κατάργηση της απλήρωτης και παράνομης ανασφάλιστης υπερωρίας, ανάπτυξη του μαζικού - λαϊκού αθλητισμού και μαζικές προσλήψεις καθηγητών Φυσικής Αγωγής στους Δήμους και τα Σχολεία, κατάργηση του θεσμού των ωρομίσθιων και αναπληρωτών συμβασιούχων σε ΤΑΔ και σχολεία, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης σε Δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ