Σάββατο 3 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ξεκινούν από αύριο τις κινητοποιήσεις

Με το συλλαλητήριο των αγροτών της Καρδίτσας, την Τετάρτη 7 Δεκέμβρη, στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης, ξεκινούν οι νέες αγροτικές κινητοποιήσεις που θα επεκταθούν σε διάφορες περιοχές της χώρας και θα κορυφωθούν με το πανελλαδικό δεκαήμερο αγωνιστικής δράσης στα τέλη του Γενάρη.

Στον Παλαμά, ο τοπικός αγροτικός σύλλογος καλεί τους αγρότες να συγκεντρώσουν τα τρακτέρ στην κεντρική πλατεία αύριο Κυριακή 4 Δεκέμβρη . Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Αγρότη - Αγρότισσα,

Η επίθεση στην μικρομεσαία αγροτιά συνεχίζεται. Κυβέρνηση, Τρόικα και ΔΝΤ επεκτείνουν την αντιαγροτική πολιτική με νόμους και αποφάσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η πολιτική του μνημονίου και του ΔΝΤ έχει επιβάλει φόρους και αυξήσεις στα είδη κατανάλωσης, στα καύσιμα, στα μέσα και εφόδια κ.τ.λ. Η νέα ΚΑΠ και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο σκοπό έχουν την εξόντωση και τον αφανισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: Αφορολόγητο πετρέλαιο για αγροτική χρήση, αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ των ζημιών από το σκουλήκι και τον αλευρώδη, να δοθεί η συνδεδεμένη στους παραγωγούς που δεν πήραν (λόγω ζημιάς) βαμβάκι, ΕΛΓΑ αποκλειστικά δημόσιο με 100% κάλυψη των ζημιών, κατώτερες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος και να αφήνουν ικανοποιητικό εισόδημα στους παραγωγούς, μείωση κόστους παραγωγής (λιπάσματα, σπόρια, καύσιμα κ.τ.λ.), αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στο 17%, να πάρουν πίσω το χαράτσι της ΔΕΗ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ