Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Απλήρωτες εδώ και τέσσερις μήνες

Απλήρωτες εδώ και περίπου τέσσερις μήνες παραμένουν οι 120 συμβασιούχες καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων του Δήμου Πειραιά και σε κάποιες οφείλονται χρήματα από την περυσινή σχολική χρονιά. Για το λόγο αυτό πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δημοτική αρχή επέρριψε την ευθύνη στην κεντρική διοίκηση, που καθυστερεί να αποδώσει τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές.

Για την κατάσταση αυτή έχει τεράστια ευθύνη ο Δήμος Πειραιά, που ανέλαβε να συνάψει σύμβαση με το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας και να γίνει εργολάβος και υπεργολάβος, τόνισε η Μαργαρίτα Ρεΐση, πρόεδρος του κλαδικού σωματείου των καθαριστριών Πειραιά. Οι καθαρίστριες, πρόσθεσε, έχουν υπογράψει σύμβαση με τις σχολικές επιτροπές και αυτές έχουν την ευθύνη να τις πληρώσουν, και κάλεσε τη δημοτική αρχή να εξοφλήσει εδώ και τώρα τα δεδουλευμένα τους, διαφορετικά θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Η κατάσταση αυτή, επισήμανε, είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής του «Καλλικράτη», τον οποίο ο δήμαρχος Πειραιά υλοποιεί πιστά. Παράλληλα, επανέλαβε το πάγιο αίτημα των καθαριστριών για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες.

Να σημειώσουμε πως ενώ η δημοτική αρχή επιρρίπτει σε άλλους τις ευθύνες για τη μη πληρωμή των συμβασιούχων καθαριστριών, την ίδια στιγμή, όπως καταγγέλλει η πρόεδρος των καθαριστριών, εφαρμόζει την εγκύκλιο για την εφεδρεία και καλεί τις αορίστου χρόνου καθαρίστριες να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ