Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
Οχι άλλη καθυστέρηση στους διορισμούς πανεπιστημιακών

Συζητήθηκε στη Βουλή σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Τον άμεσο διορισμό των 400 εκλεγμένων μελών πανεπιστημίων και ΤΕΙ, που εκκρεμεί προκλητικά για δύο ολόκληρα χρόνια, απαίτησε, χτες, με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι η μέχρι τώρα καθυστέρηση έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στο διδακτικό και ερευνητικό έργο των ιδρυμάτων. Παρ' όλα αυτά η απάντηση που έλαβε από τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ήταν η ...παραπομπή στην αρχή της μίας πρόσληψης για δέκα αποχωρήσεις στο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός, «καταβάλλονται προσπάθειες για να καλυφθούν οι ανάγκες σε όλο το προσωπικό των ΑΕΙ. Και αυτό αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες που επιφέρει η βαθύτατη οικονομική κρίση που πλήττει και το χώρο της Παιδείας». Πρόσθεσε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στους διορισμούς «γιατί υπήρξε αναλογία προσλήψεων - αποχωρήσεων που δυστυχώς υπάρχει και στο χώρο της Παιδείας». Ανέφερε ότι έχει υποβληθεί αίτημα για 500 επιπλέον θέσεις στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, χωρίς όμως να είναι γνωστό αν αυτές θα εγκριθούν.

Κάθε άλλο παρά ικανοποιητική χαρακτήρισε την απάντηση του υπουργείου ο Νίκος Παπακωνσταντίνου σημειώνοντας: «Οι συγκεκριμένες ανάγκες σε εκπαιδευτικό - ερευνητικό προσωπικό στραγγίζονται στις απαγορεύσεις του "1 προς 10" καθότι και εσείς δεν αμφισβητήσατε τις ανάγκες που υπάρχουν». Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί τόνισε επίσης: «Εκλεγμένα μέλη πανεπιστημίων και ΤΕΙ είναι μετέωροι επί δύο τουλάχιστον χρόνια. Ακόμα και ο διορισμός 400 μελών που εξαγγέλθηκε επίσημα σε Φύλλο Κυβέρνησης ανακλήθηκε προκλητικά για την επόμενη χρονιά»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ