Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ - ΝΕΩΡΙΟΥ
ΟΧΙ στον εργασιακό μεσαίωνα

Από τη χτεσινή διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας
Από τη χτεσινή διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας
Δυναμική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών, έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά Ελευσίνας και Νεωρίου Σύρου ενάντια στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία σε βάρος των εργασιακών τους δικαιωμάτων, επίθεση που τροφοδοτεί η άγρια αντιλαϊκή πολιτική και της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου.

Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με την εκ περιτροπής εργασία, με δύο μέρες τη βδομάδα δουλειά, που έχει εξαγγείλει η εργοδοσία και συγκεκριμένα οι αραβογερμανικές πολυεθνικές ΑDM και «Thyssen Krupp» στις οποίες έχει παραδοθεί το ναυπηγείο. Οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σύρου πληρώνονται εδώ και ένα χρόνο με έναντι.

Στα πλαίσια της στάσης εργασίας οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν με πούλμαν από τα ναυπηγεία και κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος. «Ναυπηγεία στην υπηρεσία του λαού» ήταν το σύνθημα που επικρατούσε από το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδη και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, οι οποίοι για άλλη μια φορά τους μοίρασαν υποσχέσεις για προσωρινές λύσεις μέσα από προγράμματα του ΕΣΠΑ που το κράτος θα μοιράσει σε ιδιώτες.

«Οι ιδιώτες δοκιμάστηκαν και απέτυχαν και βάζουν ταφόπλακα στη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας μας», τόνισε σε δηλώσεις του ο Θοδωρής Κούτρας, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και πρόσθεσε: «Αφού ξεκοκάλισαν δισεκατομμύρια στην κυριολεξία, σήμερα ετοιμάζουν το κύκνειο άσμα. Σήμερα στην κινητοποίηση των εργαζομένων, στην απεργιακή κινητοποίηση, το υπουργείο, η κυβέρνηση, το μόνο που είχε να μας πει είναι ότι επεξεργάζεται πρόγραμμα μέσα από το ΕΣΠΑ που θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή καραβιών για τις άγονες γραμμές και θα τα μοιράσει στους ιδιώτες. Πιστεύουμε ότι είναι πρόκληση, είναι θράσος. Λύση σήμερα για τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας μας είναι η επαναφορά τους κάτω από κρατικό έλεγχο με προοπτική το δημόσιο ενιαίο φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας στο πλαίσιο της λαϊκής εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ