Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ 4 ΜΗΝΕΣ
Η ΔΕΗ την καταδικάζει σε φυσική εξόντωση

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για την άμεση επανασύνδεση του ρεύματος στην οικογένεια αλλά και σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν

Την οργή της τοπικής κοινωνίας της Χίου έχει προκαλέσει τόσο η ανάλγητη και απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική όσο και η βάρβαρη και εγκληματική στάση της Διεύθυνσης του τοπικού καταστήματος της ΔΕΗ, σε βάρος άνεργου οικοδόμου, πολύτεκνου με έξι παιδιά, που του έχει κόψει το ρεύμα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή της οικογένειας. Μάλιστα, η τοπική Διεύθυνση της ΔΕΗ έφτασε στο σημείο, αφού έκοψε το ρεύμα, στη συνέχεια να ξηλώσει το κουτί και το καλώδιο από τον παρακείμενο στύλο που έδινε ρεύμα στο σπίτι. Επιπλέον, επέβαλε πρόστιμα με αποτέλεσμα το ποσό από 1.000 ευρώ που χρωστούσε, να φτάσει τα 2.000 ευρώ.

Οταν πήγε με το συγκεκριμένο ποσό στη Διεύθυνση του υποκαταστήματος της ΔΕΗ για να εξοφλήσει τις οφειλές του (το ποσό συγκεντρώθηκε έπειτα από κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου, σωματείων, του Δήμου, της Μητρόπολης και λαϊκού κόσμου), η Διεύθυνση απαίτησε να φέρει σειρά από έγγραφα (πολεοδομία, ηλεκτρολόγο κ.ά.) για την επανασύνδεση, σαν να πρόκειται για τοποθέτηση ρεύματος σε καινούριο σπίτι. Το αποτέλεσμα ήταν να χρειαστεί κι άλλα χρήματα τα οποία δεν είχε, και έτσι η οικογένεια να βρίσκεται για τέταρτο μήνα χωρίς ρεύμα και ο πατέρας στην απόλυτη απόγνωση. Ουσιαστικά, με την πρακτική της η Διεύθυνση του υποκαταστήματος, λειτουργεί εξοντωτικά για τη στοιχειώδη λειτουργία της οικογένειας.

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή

Σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, για το θέμα που κατέθεσαν προχτές Πέμπτη, οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Βέρα Νικολαΐδου και Διαμάντω Μανωλάκου αναφέρουν:

«Στη Χίο εδώ και αρκετούς μήνες έχει γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε άνεργο - πολύτεκνο οικοδόμο, τον κ. Σωτήρη Κλάπα (επταμελής οικογένεια), με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα διατροφής, υγείας και επιβίωσης.

Είναι τόση η βαρβαρότητα της Διεύθυνσης του τοπικού καταστήματος της ΔΕΗ, που του ξήλωσε το κουτί και το καλώδιο από τον παρακείμενο στύλο και απαιτεί από αυτόν να φέρει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την επανασύνδεση σαν να πρόκειται για τοποθέτηση ρεύματος σε νεοαναγειρόμενη κατοικία, ανεβάζοντας το κόστος υπέρμετρα.

Η συγκεκριμένη κατάσταση δεν είναι φυσικά κεραυνός εν αιθρία. Είναι συνέπεια μιας κοινωνίας όπου η παραγωγή γίνεται με γνώμονα το κέρδος αδιαφορώντας για τις κοινωνικές ανάγκες. Η βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος είναι πρόδηλη σε τέτοια παραδείγματα. Αποδεικνύεται ότι το σύστημα αυτό σπρώχνει τα λαϊκά στρώματα σε εξαθλίωση, σχετική και απόλυτη.

Αποδεικνύεται ότι η προώθηση της απελευθέρωσης της ενέργειας και η ολοκληρωτική εμπορευματοποίηση της ενέργειας που από κοινού προώθησε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. όλο το προηγούμενο διάστημα, ξεκινώντας από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, όχι μόνο δεν ικανοποίησε τις λαϊκές ανάγκες για την ενέργεια, αλλά φθάνει να αποστερεί ακόμα και τη στοιχειώδη κάλυψη των άμεσων αναγκών των λαϊκών στρωμάτων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να λάβει για την αντιμετώπιση της απαράδεκτης αυτής κατάστασης που οδηγεί τη συγκεκριμένη και δεκάδες χιλιάδες άλλες οικογένειες σε απόγνωση; Ειδικότερα:

α) Πώς θα διασφαλιστεί ότι οι άνεργοι και όσοι δεν έχουν δυνατότητα πληρωμής του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος δεν θα αποστερούνται το ηλεκτρικό ρεύμα που δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά ανάγκη.

β) Πώς θα διασφαλιστεί η άμεση και χωρίς επιβάρυνση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλα τα λαϊκά νοικοκυριά που έμειναν χωρίς ρεύμα γιατί αδυνατούσαν να πληρώσουν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επανασύνδεση ηλεκτρικού σε μονογονεϊκή οικογένεια (2013-02-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-05-26 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-05-15 00:00:00.0)
Πέτυχε επανασύνδεση του ρεύματος σε άνεργο οικοδόμο (2011-12-17 00:00:00.0)
Πέτυχε την επανασύνδεση ρεύματος σε εργάτη (2011-09-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ