Τετάρτη 14 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ

Η ΥΦΕΣΗ: «Είναι καιρός να αρχίσουμε να αποκαλούμε την τρέχουσα κατάσταση με το όνομά της: είναι ύφεση. Σύμφωνοι, δεν είναι ένα ολοκληρωμένο ριπλέι της Μεγάλης Υφεσης, αλλά αυτό δεν είναι παρηγοριά» (Ο Paul Krugman σε «The New York Times»/ΒΗΜΑ).

ΤΑ ΖΟΡΙΑ: «Η ύφεση και η έλλειψη ρευστότητας αλληλοτροφοδοτούνται (...) ο σκληρός "δημοσιονομικός κανόνας" που επέβαλε η Γερμανία σ' όλη την Ευρώπη (και ήδη τον εφαρμόζει η Ελλάδα), είναι "ανέφικτος στόχος" και θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση της ΕΕ και της Ευρωζώνης» (από άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΟΙ ΣΟΥΠΙΕΣ: «Ο υπουργός Οικονομικών τώρα νίπτει τας χείρας του για τις εξελίξεις (...) "Το DNA του μνημονίου μας οδηγεί σε αδιέξοδο". Το μνημόνιο απέτυχε ομολογεί ο υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος και για αυτό επιρρίπτει ευθύνες και στην τρόικα» (στο ΒΗΜΑ).

ΤΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ: «Οποιος είναι κουρασμένος, όποιος βιάζεται να κερδίσει τις εκλογές και όποιος επιμένει να αγνοεί τη λαϊκή απαίτηση για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του. Η ιστορία, όμως, και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν, θα είναι απελπιστικά σκληρή με όποιον ή όποιους μας ώθησαν στη δραχμή» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ: «Εχουμε ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου και κανένας δεν προσπαθεί να την κλείσει. Κανένας δεν προσπαθεί σοβαρά να κατανοήσει τους λόγους της αποτυχίας μιας πολιτικής και να σχεδιάσει μια πειστική εναλλακτική λύση» (ο Γ. Πρετεντέρης στα ΝΕΑ).

ΚΑΙ Τ' ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ: «Η κυβέρνηση Παπαδήμου διά του υπουργού Οικονομικών καλεί σε συνομολόγηση λιτότητας και νέων μέτρων (...) το σύνολο των πολιτών σε ένα "εθνικό κίνημα ανασυγκρότησης", περιγράφοντάς την ακριβώς έτσι όπως την έχουν οραματιστεί οι αιώνιοι δανειστές της (...) οι διαπιστώσεις της τρόικας (...) αποτελούν πάγιες θεσμικές και διοικητικές ανεπάρκειες του ελληνικού κράτους (...) ούτε και τώρα η τρικομματική κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου θέλει να ασχοληθεί (...) έτσι και χθες: μέσα στον ορυμαγδό των λέξεων του αρμόδιου υπουργού, η λέξη φοροδιαφυγή δεν υπήρξε πουθενά...» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ