Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
«Στον αέρα» 4.000 εργαζόμενοι και 70.000 εξυπηρετούμενοι

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Εργασίας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ που συζητήθηκε στη Βουλή

Από κινητοποίηση εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι

Eurokinissi

Από κινητοποίηση εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι
Στη ...ρουλέτα της πιθανής εξασφάλισης κοινοτικών κονδυλίων παίζει η κυβέρνηση το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τους 4.000 εργαζόμενους που παράγουν σημαντικό έργο όπως προέκυψε από την απάντηση που έλαβε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, σε Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλίσης Γιώργο Κουτρουμάνη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ απαίτησε την απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος με εργαζόμενους πλήρους και σταθερής απασχόλησης.

Απαντώντας, ο Γ. Κουτρουμάνης δήλωσε πως «έχουμε εξασφαλίσει εθνικούς πόρους μέχρι σήμερα ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ. Τα 45 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από πόρους του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τα 35 εκατομμύρια προέρχονται από το ΑΚΑΓΕ, που είναι ο λογαριασμός αλληλεγγύης». Συμπλήρωσε όμως ότι «θα πρέπει να υπάρξει οπωσδήποτε συγχρηματοδότηση - και αυτό το ζητήσαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή - προκειμένου οι εργαζόμενοι να μην έχουν καμία αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς, δηλαδή να μπορέσουν να συνεχίσουν να είναι εργαζόμενοι». Υποστήριξε επίσης ότι «στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο για τη χρηματοδότηση αυτού του προγράμματος, έτσι ώστε να μη χρειάζεται κάθε χρόνο να ψυχορραγούμε εάν θα υπάρχουν τα χρήματα».

Παρεμβαίνοντας αμέσως μετά ο Σ. Χαλβατζής τόνισε ότι «το θέμα είναι αν οι 4.000 εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να βρίσκονται στη θέση τους, αν είναι πλήρως εξασφαλισμένο αυτό και, δεύτερον, οι 70.000 άνθρωποι, οι οποίοι εξυπηρετούνται, οι οποίοι έχουν συγκεκριμένες ανάγκες, δε θα βρεθούν "επί ξύλου κρεμάμενοι"». Πρόσθεσε ότι «ειδικά σήμερα, στα πλαίσια, της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, αυτοί οι άνθρωποι, που δεν έχουν δυνατότητες να επιβιώσουν μόνοι τους, όχι απλώς αυξάνονται, αλλά πολλαπλασιάζονται».

Ο κοινβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ σημείωσε παράλληλα ότι «οι υπηρεσίες αυτές πρέπει να είναι πλήρως στελεχωμένες από ειδικευμένους στις αντίστοιχες ειδικότητες επιστήμονες, νοσηλευτικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό. Εμείς επιμένουμε να υποστηρίζουμε ότι αυτοί οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν ενιαία, μόνιμη, σταθερή σχέση εργασίας και αξιοπρεπή μισθό, να έχουν επαρκή και πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλα αυτά τα προγράμματα». Συνολικά ανέφερε ότι «το ΚΚΕ υποστήριζε πάντα και υποστηρίζει μια κοινωνική πολιτική, με κοινωνικές υπηρεσίες και ιατρική φροντίδα στο σπίτι, που να ανταποκρίνονται στις πιεστικές ανάγκες των εργαζόμενων, των ηλικιωμένων, των χρονίως πασχόντων, των αναπήρων, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ