Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να μην αφήσουμε να κλείσει η χαρτοποιία DIANA

Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ σήμερα για την προστασία των ανέργων, κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της χαρτοβιομηχανίας Θράκης DIANA στην Ξάνθη που βρίσκονται στον προθάλαμο της ανεργίας, μετά την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η επιχείρηση.

Χθες μέσα από μαζική συνέλευση αποφάσισαν την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων και άλλων δράσεων ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να κηρύξει πτώχευση της εταιρείας και να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο πετώντας στο δρόμο 200 εργαζόμενους.

Τις επόμενες μέρες σχεδιάζουν παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια των Δήμων Ξάνθης και Τοπείρου προκειμένου να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο πλευρό τους και να στηρίξουν τον αγώνα τους για συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου και διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Ηδη η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ, βρίσκεται δίπλα τους, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις τους. Με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την προσπάθεια κήρυξης πτώχευσης της εταιρείας, που έρχεται μετά από 30 χρόνια κερδοφορίας που ποτίστηκε από τον ιδρώτα αλλά και το αίμα των εργαζομένων - 4 εργάτες σκοτώθηκαν στο εργοστάσιο όλα αυτά τα χρόνια.

Στο πλευρό τους το ΠΑΜΕ

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ, απαντά και σε δημοσιεύματα που βλέπουν το φως και προσπαθούν να εμφανίσουν ως αναμενόμενη την εξέλιξη. Αναφέρει λοιπόν, πως «αποτελούν πρόκληση τα όσα γράφονται, για έλλειψη ρευστότητας, χρέη από κράτος και υπέρογκους φόρους. Η μόνη αλήθεια είναι πως ο κάθε εργοδότης επιζητά το μέγιστο κέρδος και μόνο όταν το κατορθώνει είναι ικανοποιημένος. Στόχος των μεγαλοεργοδοτών είναι όσο γίνεται λιγότερα δικαιώματα στους εργαζόμενους κι αν είναι δυνατόν μηδενική φορολογία για αυτούς. Για αυτό τόσο καιρό απαγορευόταν στην ουσία η ύπαρξη σωματείου στο εργοστάσιο. Παράλληλα καταρρίπτεται για άλλη μια φορά ο μύθος, που προωθούν οι ταξικοί εχθροί του εργατικού κινήματος, "ότι οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις κλείνουν τα εργοστάσια".

Μοναδική απάντηση μπορεί να είναι ο αγώνας των εργαζομένων. Καλούμε τους εργαζόμενους της DIANA, όλους μαζί, μια γροθιά, να αγωνιστούν για να μην περάσει η προκλητική προσπάθεια για να κηρυχτεί σε πτώχευση το εργοστάσιο. Με διαρκείς κινητοποιήσεις να κρατήσουν στην επικαιρότητα το ζήτημα.

Και οι πρόσφατες εξελίξεις στο εργοστάσιο DIANA επιβεβαιώνουν πως όσο κίνητρο της παραγωγής είναι το κέρδος των εργοδοτών, όσο τα εργοστάσια συνεχίζουν να αποτελούν ατομική ιδιοκτησία, κανένας εργαζόμενος δεν είναι σίγουρος.

Μπροστά στα χειρότερα που έρχονται, ο αγώνας όλων μας για να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την εξουσία κάνοντας τα μονοπώλια κοινωνική ιδιοκτησία, βγάζοντας την χώρα από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και διαγράφοντας μονομερώς το χρέος, είναι η μοναδική ελπιδοφόρα προοπτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ