Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αξιολογούν τη συνενοχή

Στο πλευρό της κυβερνητικής πολιτικής, της πολιτικής «αγοραπωλησίας» των υπηρεσιών Υγείας θέλει να τοποθετήσει τους εργαζόμενους η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα μελέτης του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ για τα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου υγειονομικού τομέα και τα οποία παρουσιάστηκαν χτες σε κοινή τους ημερίδα.

Η μελέτη αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, πως «θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί το σύστημα αξιολόγησης του προσωπικού», «με βάση την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων, την τήρηση και εφαρμογή συγκεκριμένων διαδικασιών παροχής υπηρεσιών κ.λπ.». Καλεί, δηλαδή, τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας να γίνουν συνένοχοι στην εγκληματική πολιτική που αφήνει αθεράπευτους τους ανασφάλιστους, μειώνει φάρμακα, εξετάσεις και παροχές κ.λπ. Γιατί η αξιολόγησή τους θα γίνεται ανάλογα με το πόσο «οικονομικοί» είναι για το νοσοκομείο - επιχείρηση, άρα και για το αν θα δέχονται άνεργους και άλλους ανασφάλιστους για νοσηλεία, αν θα κάνουν οικονομία στη γάζα, στην ακτινογραφία, στις εξετάσεις, στη συνταγογράφηση.

Την ίδια στιγμή που η έρευνα διαπιστώνει μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, εντατικοποίηση, φόρτο εργασίας, αύξηση των στρεσογόνων καταστάσεων, παντελή έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας, προτείνεται να «υιοθετηθούν κίνητρα για την αύξηση της παραγωγικότητας» των εργαζομένων μέσα από την αξιολόγησή τους. Δηλαδή, ακόμη μεγαλύτερη πίεση και εντατικοποίηση. Μάλιστα, η μελέτη θεωρεί πως η ανάπτυξη Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων - ο ασφυκτικός έλεγχος εισροών και εκροών ενός νοσοκομείου - «θα συμβάλει στη διευκόλυνση του έργου των εργαζομένων». Δίπλα σε τέτοιους συνδικαλιστές και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας θα πρέπει να νιώθει «λίγος» στην προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής...


Ε. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ