Σάββατο 24 Δεκέμβρη 2011 - Κυριακή 25 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ΜΕ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΈΡΗ
Μήνυμα συστράτευσης και κλιμάκωσης του αντιλαϊκού πολέμου

Η συμφωνία και στήριξη της ηγεσίας της ΝΔ στο νέο πολυετές μνημόνιο που θα συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση επιβεβαιώθηκε με σαφήνεια στη χτεσινή συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον πρωθυπουργό, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα κλιμάκωσης της επίθεσης από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΝΔ έβαλε «νερό στο κρασί» του και στο «μείζον» για τον ίδιο ζήτημα της ημερομηνίας των εκλογών, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι συναινεί στην παράταση της θητείας της κυβέρνησης, μέχρι να ολοκληρώσει το έργο της.

Το κλίμα συναίνεσης και συστράτευσης που επικράτησε στη συνάντηση, διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας, επιβεβαιώθηκε τόσο από τις «διαρροές» του Μεγάρου Μαξίμου όσο και από τη δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

«Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα», σημείωναν κυβερνητικές πηγές τονίζοντας ότι «επιβεβαιώθηκε η συμφωνία για το έργο της κυβέρνησης». Μάλιστα, συνεργάτες του πρωθυπουργού σημείωναν ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά ανακοίνωση για συγκεκριμένη ημερομηνία για προσφυγή στις κάλπες», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι δεν υπάρχουν δεσμευτικές ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Στο ίδιο μήκος ήταν και δήλωση που εξέδωσε αργότερα ο Γ. Μιχελάκης, στην οποία δεν υπήρχε η παραμικρή αναφορά για την «καταλληλότερη ημερομηνία» των εκλογών που είχε συμφωνηθεί μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ήταν η 19η Φλεβάρη. Στη δήλωση σημειώνεται ότι στη συνάντηση έγινε αναλυτική συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και προστίθεται: «Είναι σαφές ότι ισχύουν τα όσα συμφωνήθηκαν στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, δηλαδή, η ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου και κυρίως του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής των ομολόγων (PSI) και του νέου οικονομικού προγράμματος που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Ουσιαστικά ο εκπρόσωπος επιβεβαιώνει ότι η ηγεσία της ΝΔ θα στηρίζει το σύνολο των βάρβαρων μέτρων που προβλέπονται τόσο από το μνημόνιο που εφαρμόζεται, ενώ θα προσυπογράψει και όσα «απορρέουν» από το νέο πολυετές μνημόνιο που συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Ο Γ. Καρατζαφέρης

Πλήρη στήριξη στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου πρόσφερε για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γ. Καρατζαφέρης, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, ζητώντας την παράταση της θητείας της.

«Πρέπει να αφήσουν τον κ. Παπαδήμο να πρωθυπουργεύσει», τόνισε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντας ότι «οι ημερομηνίες» για την υλοποίηση του μνημονίου και των βάρβαρων μέτρων «είναι ανελαστικές» και η μόνη η ελαστική ημερομηνία είναι αυτή της διεξαγωγής των εκλογών. «Ο Φεβρουάριος είναι καλός για τους μασκαράδες, δεν είναι για εκλογές», συμπλήρωσε με νόημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι τις πρώτες μέρες του 2012 θα υπάρξουν εξελίξεις και αυτές δεν θα είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ