Πέμπτη 29 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΕΛΙΚΑ, ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ λόγους την θέλουν την περίφημη αυτή «ευρωπαϊκή ενοποίηση... Εναν από αυτούς, μας τον είπε χτες και ο Ζαν Κλοντ Τρισέ! Πρέπει, δήλωσε, «να συνεχισθεί η επιρροή της (ΕΕ) στο νέο γεωπολιτικό πεδίο»!

Ε, τι να σημαίνει αυτό πρακτικά, όταν στη Βόρεια Αφρική γίνεται χαμός και ετοιμάζουν μπόλικες επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή και το Ιράκ; Ε, δεν θέλει και πολλή φαντασία!

Αν προσθέσουμε σε αυτά και τη χτεσινή αποκάλυψη του «Ριζοσπάστη», σύμφωνα με την οποία οι Ελληνες εφοπλιστές έχουν πολλά να κερδίσουν από αυτές τις ιστορίες, καταλαβαίνουμε πολύ καλά γιατί οι πάντες (και ιδίως οι εντός κυβέρνησης) «σκίζονται» για την περίφημη ενοποίηση.

Τι σημαίνει αυτή η πλευρά της ιστορίας για τον ελληνικό λαό; Ε, κι αυτό προφανές είναι: Εμπλοκή σε επικίνδυνες περιπέτειες και, φυσικά, μπόλικα έξοδα για τους φορολογούμενους μισθωτούς και συνταξιούχους.

Βλέπετε, η «γεωπολιτική επιρροή» (δηλαδή, η επέκταση των κερδοφόρων οριζόντων του κεφαλαίου) ουδέποτε ήταν ...δωρεάν για τους λαούς.

ΣΕΙΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ με τους λεγόμενους «κοινωνικούς εταίρους» ετοιμάζει, όπως μαθαίνουμε, ο υπουργός Εργασίας. Μόνο που μας δουλεύει ολίγον, διαρρέοντας πως το κάνει για να δουν «τι μπορούν να κάνουν» απέναντι στις απαιτήσεις της «τρόικας» για μικρότερους μισθούς!

Αυτό που δεν υπολογίζουν είναι πως - λόγω των καταστάσεων - οι εργαζόμενοι πλέον έχουν καταλάβει το ρόλο που παίζει η κυβέρνηση, το ρόλο που παίζει ο ΣΕΒ (δεν τον κρύβει, άλλωστε) και, φυσικά, το ρόλο που παίζουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Κανείς τους δε θέλει να «αντιμετωπίσει» την τρόικα, τουναντίον όλοι μαζί τα έχουν «μαγειρέψει» και το μόνο που τους νοιάζει είναι να δώσουν μια ...καλή παράσταση, προκειμένου να πλασάρουν τις αντεργατικές μεθοδεύσεις που έχουν ετοιμαστεί από καιρό.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ