Σάββατο 31 Δεκέμβρη 2011 - Κυριακή 1 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συλλαλητήριο την Πέμπτη στο Βόλο

Στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Πανεπιστημίου. Συνεδριάσεις συνδικάτων με πρόταση και για απεργία σε συμπόρευση με τους απεργούς χαλυβουργούς του Ασπροπύργου

Την απόφασή τους να συμπορευτούν αγωνιστικά με τους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» ανακοίνωσαν σωματεία, συνδικαλιστές και εκλεγμένοι σε μαζικούς φορείς του Βόλου. Με κοινό κείμενό τους καλούν για την Πέμπτη 5 Γενάρη σε συλλαλητήριο στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Πανεπιστημίου. Σημειώνουν πως σήμερα η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα βρίσκονται συνολικά αντιμέτωπα με τον ανελέητο πόλεμο που έχουν κηρύξει το κεφάλαιο και η κυβέρνησή του. Τώρα, τονίζουν, είναι η ώρα να εκφραστεί και στο Βόλο, σ' όλη τη Μαγνησία, η αλληλεγγύη στον αγώνα των χαλυβουργών του Ασπροπύργου. Να εκφραστεί η αγωνιστική συμπόρευση με σταθερή προσπάθεια για την οργάνωση της πάλης σε όλα τα εργοστάσια και επιχειρήσεις. Οι χαλυβουργοί στα εργοστάσια του Μάνεση σε Βόλο και Βελεστίνο να απαντήσουν στους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας. Να οργανώσουν τον αγώνα τους στο πλευρό των απεργών στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου, γνωρίζοντας πως αν ο Μάνεσης δε μείωσε ακόμα τα μεροκάματα και στο Βόλο αυτό οφείλεται στον ηρωικό αγώνα των απεργών χαλυβουργών του Ασπροπύργου και το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που έχει εκφραστεί από τους εργαζόμενους όλης της χώρας. Είναι χρέος μας απέναντι στις οικογένειες, τα παιδιά μας να σηκώσουμε τώρα ανάστημα, να επιλέξουμε τον τίμιο δρόμο του αγώνα. Συστράτευση με τους απεργούς χαλυβουργούς του Ασπροπύργου, να απλωθεί η σπίθα του αγώνα σε κάθε επιχείρηση.

Ηδη συνδικάτα της περιοχής συνεδριάζουν για την καλύτερη οργάνωση του συλλαλητηρίου, με προοπτική να παρθούν αποφάσεις και για απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ