Τετάρτη 4 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Εσωκομματικές πιέσεις για δρομολόγηση εξελίξεων

Διαρροές και σενάρια ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου

Νέα επεισόδια στο σίριαλ των εσωκομματικών διεργασιών αναμένεται να πυροδοτήσει η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου. Χτες το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε σύσκεψη στην Ιπποκράτους με στενούς συνεργάτες του. Οπως διέρρεαν άνθρωποι του περιβάλλοντος του πρώην πρωθυπουργού, ο Γ. Παπανδρέου δεν θα ανοίξει ούτε σήμερα τα χαρτιά του αναφορικά με τις προθέσεις για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και θα εισηγηθεί μόνο τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στα τέλη Γενάρη, με στόχο την προκήρυξη τακτικού συνεδρίου.

Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο εγκρίνει την πραγματοποίηση συνεδρίου, τότε τους επόμενους τρεις μήνες θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκλογής των νέων οργάνων του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου. Ωστόσο στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούσαν ότι ο Γ. Παπανδρέου θα επιδιώξει να διατηρήσει τη θέση του προέδρου μέχρι το καλοκαίρι και να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Την ίδια ώρα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ σημείωναν ότι με τη συλλογή υπογραφών μελών του συγκεκριμένου κομματικού οργάνου «το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ δίνει το δικαίωμα να ζητήσουν την εκλογή νέου προέδρου».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Καρτάλης, με συνέντευξη του στο κρατικό ραδιόφωνο, εμφανίστηκε βέβαιος ότι «ο κ. Παπανδρέου έχει εκείνη τη δημοκρατική ευαισθησία ώστε να ανοίξει τις διαδικασίες για τον επόμενο πρόεδρο του κινήματος, όποιος και αν είναι αυτός». Ο Κ. Καρτάλης επίσης υποστήριξε ότι «τα μακρόσυρτα σχέδια περί συνεδρίων που θα προηγηθούν, δίνουν την εικόνα στον κόσμο ενός βυζαντινισμού, που τον απομακρύνει ακόμη περισσότερο από τα κόμματα, το πολιτικό σύστημα και την πολιτική».

Από την πλευρά του ο Μ. Ανδρουλάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΒΗΜΑ FM» πρότεινε να υπάρξει «μια συμφωνία» διαδοχής ανάλογης των κόμματος των «εργατικών της Βρετανίας», όπου ο Μπράουν διαδέχτηκε τον Μπλερ, ισχυριζόμενος: «Δεν μπορείς να τον ταπεινώνεις τον Παπανδρέου. Να του φορτώσεις τα πάντα στην πλάτη. Δεν αντέχω, ας πούμε, μια αναμέτρηση κορυφής Βενιζέλου - Λοβέρδου. Πρέπει να συνεννοηθούν. Αντιπροσωπεύουν έναν κοινό κόσμο. Υπάρχει μια προϊστορία. Για όλους υπάρχει μέλλον. Δεν βγαίνει μια σύγκρουση κορυφής αυτήν τη στιγμή. Δεν το αντέχει η κοινωνία».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαπας υποστήριξε ότι «το Πολιτικό Συμβούλιο θα βάλει χρονοδιάγραμμα για την εκλογή του νέου αρχηγού», ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής δήλωσε ότι «η καθημερινή αναφορά στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΠΑΣΟΚ το οδηγεί σε μία απίστευτη εσωστρέφεια και δεν συμβάλλει στο έργο των υπουργών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ