Πέμπτη 5 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Το κεφάλαιο στηρίζει τους εκπροσώπους του

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Με μόλις οκτώ ψήφους διαφορά από τον Ρικ Σαντόρουμ ο Μιτ Ρόμνι κέρδισε τις προκριματικές εκλογές στην Αϊόβα για το χρίσμα του επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές στις 6 Νοέμβρη 2012.

Οι δύο υποψήφιοι συγκέντρωσαν το ίδιο ποσοστό (περίπου 25%), την τρίτη θέση κατέλαβε ο Ρον Πολ (21%), ενώ οι υπόλοιποι υποψήφιοι έλαβαν: Νιουτ Γκίνγκριτς 13%, Ρικ Πέρι 10% και η Μισέλ Μπάκμαν ποσοστό 5%, η οποία τελικά χτες ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την κούρσα. Είναι η πρώτη αποχώρηση και δεν θα είναι η τελευταία σε αυτήν τη μακρόχρονη και εξαιρετικά δαπανηρή εκστρατεία, που θα καθορίσει και τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος είναι, ως νυν πρόεδρος, ο ντε φάκτο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνι υποδέχτηκε πανηγυρικά τα αποτελέσματα και όχι τυχαία καθώς θεωρείται ο «αγαπημένος» του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και έχει λάβει πακτωλό χρημάτων ως «δωρεές», τετραπλάσιο ποσό από όσο είχε συγκεντρώσει ο Ομπάμα τους πρώτους εννέα μήνες του προηγούμενου έτους και οκταπλάσιο από όλους μαζί τους άλλους υποψήφιους για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ