Τρίτη 10 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΕ ΠΝΙΓΜΟ κινδύνεψαν 11 πρόσφυγες στον Εβρο. Στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελλάδα, εγκλωβίστηκαν σε νησίδα του ποταμού στην παρέβρια περιοχή Νέας Βύσσας λόγω της αυξημένης στάθμης των υδάτων. Οργανώθηκε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και απεγκλωβίστηκαν.

ΝΕΚΡΟΣ ΑΣΤΕΓΟΣ: Ενας ακόμα άστεγος βρήκε τραγικό θάνατο το περασμένο Σάββατο στα Χανιά. Πρόκειται για έναν 62χρονο ο οποίος βρέθηκε από περαστικούς το βράδυ του Σαββάτου νεκρός σε παγκάκι μπροστά από την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατος του οφείλεται σε λοίμωξη του αναπνευστικού.

ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ των μεταγωγών στις διάφορες φυλακές της χώρας, τοποθετήθηκαν χτες, οι κατηγορούμενοι στη δίκη της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Να σημειωθεί ότι παρά τη διακοπή της δίκης στις 20 Δεκέμβρη μετά από αίτημα των συνηγόρων, ώστε να υπάρξει επαφή με τους κατηγορούμενους, δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία γιατί οι κατηγορούμενοι από τον Κορυδαλλό μετήχθησαν στις φυλακές Τρικάλων, Γρεβενών και Κομοτηνής. Οι κατηγορούμενοι, αναφέρθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, που είχε δηλώσει αναρμόδιο για το θέμα της παραμονής τους στις φυλακές Κορυδαλλού και είχε παραπέμψει τους συνηγόρους στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, ο οποίος μετά από γραπτό αίτημά τους, δήλωσε προφορικώς και αυτός, αναρμόδιος. Μάλιστα, αναρωτήθηκαν «για τους σχεδιασμούς και για το ποιοι έδωσαν εντολή για την μεταγωγή». Οι συνήγοροι από την πλευρά τους έκαναν λόγο «για καταστρατήγηση των ατομικών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων», είπαν ότι «όλη η διαδικασία έγινε τεχνηέντως».

ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε χτες, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, σχετικά με το περιστατικό με το τροχαίο που έγινε στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και στο οποίο εμπλέκεται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κίμωνας Κουλούρης. Η Ε. Ράικου, ζητά να διερευνηθεί, αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της αντίστασης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης (σ.σ. αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ) και της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Επίσης, να ερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών οργάνων που βρίσκονταν εκεί αλλά και στην Τροχαία, όπου οδηγήθηκε ο Κ. Κουλούρης για να διαπιστωθεί αν ενήργησαν εντός των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, δηλαδή αν έπρεπε να κινήσουν την αυτόφωρη διαδικασία.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ εκδηλώθηκε χτες από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε επταώροφο ακατοίκητο κτήριο (σ.σ. παλιό ξενοδοχείο) στη συμβολή των οδών Πατησίων και Αβέρωφ στο κέντρο της Αθήνας. Στο σημείο επιχείρησαν 27 πυροσβέστες με 12 οχήματα. Η φωτιά ξεκίνησε από το ισόγειο και επεκτάθηκε στον 1ο όροφο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ