Τετάρτη 11 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλήψεις μετά από κατάληψη ραδιοσταθμού

Στη σύλληψη 20 ατόμων προχώρησε χτες η Αστυνομία, μετά την κατάληψη που πραγματοποίησαν νωρίτερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Flash», προκειμένου, όπως ισχυρίζονται, να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους κρατούμενους για συμμετοχή στην αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας». Η κατάληψη άρχισε πριν τις 11, όταν μπήκαν στο σταθμό, που βρίσκεται σε πολυόροφο κτίριο της Κηφισίας, στο Μαρούσι (Κηφισίας 64). Ομάδα των καταληψιών μπήκε στο στούντιο και διάβασε κείμενο συμπαράστασης. Λίγο αργότερα έξω από το κτίριο συγκεντρώθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, εμποδίζοντας την είσοδο σε αυτό. Οι καταληψίες οδηγήθηκαν στις «κλούβες» της αστυνομίας.

Οι συνήγοροί τους, είπαν ότι σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες παραπέμπονται με βάση το άρθρο 185 ΠΚ και αφορά «εγκωμιασμό κακουργήματος ή πλημμελήματος» (σ.σ. «όποιος εγκωμιάζει δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο έγκλημα που διαπράχθηκε και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 3 ετών». άρθρο 185 ΠΚ) Ωστόσο, οι συνήγοροι αμφισβητούν αυτή την κατηγορία που αποδίδεται από την αστυνομία. Οι συνήγοροι λένε ότι στο ραδιοσταθμό διαβάστηκε κείμενο συμπαράστασης που αφορά επιστολές, κείμενα και τοποθετήσεις των κατηγορουμένων για την αυτοαποκαλούμενη οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» που έχουν δημοσιοποιηθεί στον Τύπο και στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του σταθμού κατά τη διάρκεια της κατάληψης διαβεβαίωσε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ε. Ράικου και τους συνηγόρους ότι δεν επιθυμεί να ασκηθούν διώξεις και δε θέλει να μπει στο κτήριο η αστυνομία, ούτε να γίνουν προσαγωγές ατόμων αλλά να φύγουν. Χτες, η Αστυνομία σύμφωνα με καταγγελίες των συνηγόρων, δεν τους άφηνε να μπουν και να δουν τους κρατούμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ