Παρασκευή 13 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επίκαιρη Ερώτηση για τις πλημμύρες στον Εβρο

Να διατεθούν άμεσα οι αναγκαίοι πόροι για την ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία του Εβρου και να ληφθούν μέτρα για την άμεση και πλήρη αποζημίωση των πλημμυροπαθών και την πλήρη αποκατάσταση των καταστροφών από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή. Αυτό ζητά το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και την οποία υπογράφει η βουλευτής Σοφία Καλαντίδου και απευθύνεται προς τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Περιφερειακή Ενότητα Εβρου είναι ανοχύρωτη μπροστά στα όποια καιρικά φαινόμενα. Η αντιπλημμυρική της προστασία, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε πριν περίπου 50 χρόνια, με τα μέσα και για τις ανάγκες εκείνης της εποχής, είναι σήμερα ανεπαρκής, για να προστατέψει τις περιουσίες των αγροτών της περιοχής.

Αυτή, η τραγικά επαναλαμβανόμενη κατάσταση, είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής, αντιλαϊκής αντιαναπτυξιακής πολιτικής που ακολουθήθηκε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, και από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. σήμερα, οι οποίες εφαρμόζοντας τις επιλογές της ΕΕ, δε διέθεσαν τους ανάλογους πόρους για να σχεδιάσουν την αξιοποίηση και διευθέτηση των υδάτινων πόρων και την κατασκευή των απαραίτητων έργων υποδομής στην ΠΕ Εβρου, καθώς και την προώθηση διακρατικής συμφωνίας με τη Βουλγαρία και Τουρκία για το ζήτημα αυτό.

Σοβαρές όμως ευθύνες έχουν και οι Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές της ΠΕ Εβρου, που στηρίζουν και υλοποιούν αυτήν την πολιτική.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. υπουργοί:

- Τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να αποζημιωθούν άμεσα, για το σύνολο των ζημιών, όλοι όσοι επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες καθώς και για την άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών;

- Γιατί δεν έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα όλοι οι αναγκαίοι πόροι για την αντιπλημμυρική προστασία της ΠΕ Εβρου και αν προτίθεται η Κυβέρνηση να τους διαθέσει άμεσα για την προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικών υποδομών, φραγμάτων, αρδευτικών, εγγειοβελτιωτικών κ.ά. έργων με την προώθηση και της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - Βουλγαρίας - Τουρκίας;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ