Σάββατο 14 Γενάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ξεπούλημα με διαδικασίες εξπρές

Με διαδικασίες - εξπρές σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει στο ξεπούλημα της δημόσιας ακίνητης περιουσίας και χωρίς κανένα δημόσιο έλεγχο, όπως αποδεικνύεται και από το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του «μεσοπρόθεσμου», που κατατέθηκε προχτές στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι τα ακίνητα αυτά θα αξιοποιούνται μέσω του νόμου 2730/1999 που αφορούσε την εκτέλεση των ολυμπιακών έργων και προέβλεπε, μεταξύ άλλων, ταχύτερες διαδικασίες για την έκδοση οικοδομικών αδειών, αναγκαστικές απαλλοτριώσεις κ.ά.

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να βγουν «στο σφυρί» 35 γνωστά αστικά ακίνητα που είχαν επιλεγεί στην αρχή και έχουν ήδη περιέλθει στη διαχείριση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Παράλληλα, οι σύμβουλοι της κυβέρνησης, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζουν αυτή τη στιγμή μία δεύτερη λίστα 30 περίπου δημόσιων ακινήτων. Πρόκειται κυρίως για εκτάσεις - «φιλέτα» που θα παραχωρηθούν στο μεγάλο κεφάλαιο για τουριστική αξιοποίηση. Και, φυσικά, έπεται και συνέχεια...

Ολα αυτά τα δημόσια ακίνητα προβλέπεται να παραχωρηθούν σε μεγάλες ξένες και ντόπιες επιχειρήσεις προκειμένου να αναπτύξουν τις χρυσοφόρες μπίζνες τους. Δηλαδή, ολόκληρες γενιές Ελλήνων εργαζομένων δε θα έχουν το δικαίωμα ούτε να προσεγγίσουν τις εκτάσεις αυτές που αποτελούν δημόσια ιδιοκτησία, αν δεν πληρώσουν πανάκριβο αντίτιμο στους διάφορους επιχειρηματίες. Οι δε εργαζόμενοι σε τέτοιες επιχειρήσεις θα είναι με μισθούς πείνας και ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, άλλωστε και γι' αυτά φροντίζει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. για τη γρήγορη και μεγάλη κερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ