Τρίτη 17 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Απεργία σήμερα και αύριο στον Τύπο και τα ΜΜΕ

Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 π.μ. στην Ομόνοια απευθύνει η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο οι δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί στον Τύπο και τα ΜΜΕ, με αποφάσεις των ΔΣ των Ομοσπονδιών και των Ενώσεών τους. Σήμερα και αύριο δεν θα μεταδοθούν από τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς δελτία ειδήσεων, «ζωντανό» πρόγραμμα και ενημερωτικές εκπομπές, ενώ αύριο και μεθαύριο δεν θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες.

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, σήμερα και αύριο «κανείς στον Τύπο στη δουλειά», στέλνοντας παράλληλα μήνυμα αντίστασης και κλιμάκωσης του αγώνα, απευθύνει το ΔΣ της Ομοσπονδίας Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου. Καλεί δε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ σήμερα στην Ομόνοια στις 11 το πρωί. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας και το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στην προσυγκέντρωση μαζί με τους εργαζόμενους της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», στις 10.30 στην πλατεία Βάθης.

Σε σχετική ανακοίνωση η διοίκηση της Ομοσπονδίας αναφέρει ότι «η κατάσταση και στο χώρο του Τύπου είναι τραγική. Μετράμε καθημερινά στρατιές ανέργων, απλήρωτων ή κακοπληρωμένων εργαζομένων. Οι μεγαλοεργοδότες έναν στόχο έχουν! Να καταστήσουν την εργασία μας φθηνότερη για να εξασφαλίσουν και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Σε αυτόν το στόχο έχουν άξιο σύμμαχο την τρικομματική συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου».

Γι' αυτό, - όπως σημειώνει - οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την ανάγκη συστράτευσης και μαζικής συμμετοχής στην απεργία. «Είναι απαραίτητο να δοθεί μήνυμα ανυπακοής και αντίστασης σε αυτούς που μετατρέπουν την ανάγκη για επιβίωση σε κόλαση», τονίζει. Καταγγέλλει δε, ότι «κυβέρνηση, μεγαλοεργοδότες και τρόικα διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι η αντιλαϊκή επίθεση θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Ηδη στοχοποιούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αμφισβητούν ακόμα και αυτόν τον πενιχρό κατώτατο μισθό, τον 13ο και 14ο μισθό, εγκλωβίζουν τους εργάτες στη μέγκενη των ατομικών συμβάσεων! Θέλουν να καταργήσουν τη σταθερή εργασία επεκτείνοντας και γενικεύοντας κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης».

«Δε μας αξίζει το μέλλον που μας ετοιμάζουν! Δεν πρέπει να υποκύψουμε μοιρολατρικά στα πλαστά διλήμματα που μας προβάλλουν! Ποτέ δε μοιραστήκαμε με τα αφεντικά μας τα κέρδη τους, δεν θα μοιραστούμε και τις τυχόν ζημιές τους. Παλεύουμε για να έχουμε δουλειά, να αμειβόμαστε σύμφωνα με τις ανάγκες μας!», καταλήγει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου στην ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμπαραστέκονται στους εργαζόμενους του «ALTER» (2011-12-17 00:00:00.0)
Ξεκινά το 21ο Συνέδριο (2010-01-09 00:00:00.0)
Ξεκινάνε σήμερα οι διήμερες εργασίες (2007-01-13 00:00:00.0)
Πρόκληση σε βάρος της εργατικής τάξης η νέα αντιασφαλιστική ρύθμιση (2006-11-02 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για την απόλυση συνδικαλιστή (2003-08-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ