Τρίτη 17 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΒ
Προσκλητήριο «μαύρης» αντίδρασης

Καλεί σε «συνασπισμό κοινωνικών δυνάμεων», ενάντια στο λαό και τα δικαιώματά του

«Ειλικρινή» στήριξη της κυβέρνησης από τα «συμβαλλόμενα μέρη» της ζήτησε και πάλι ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση της ελληνικής λέσχης οικονομικών αποφοίτων του Χάρβαρντ. Κάλεσε ταυτόχρονα στη δημιουργία ενός «μεγάλου συνασπισμού κοινωνικών δυνάμεων» που θα ταχθεί στην υπόθεση της «αλλαγής και της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας», προφανώς για να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της αστικής διαχείρισης στην προώθηση αντιλαϊκών μέτρων και στο χτύπημα του κινήματος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, το επιδιωκόμενο μόρφωμα θα αποτελείται από επιχειρηματίες, «προοδευτικούς διανοούμενους», τεχνοκράτες και πολιτικούς «που είναι διατεθειμένοι να ορθώσουν το ανάστημά τους στο πελατειακό κράτος». Η «σάρα, η μάρα και το κακό συναπάντημα» της πλουτοκρατίας, εναντίον του εργάτη, του αυτοαπασχολούμενου, του φτωχού αγρότη, σε ένα σχήμα «που θα μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον, διαμορφώνοντας νέους συσχετισμούς στο πολιτικό σύστημα και μια νέα αντίληψη στην κοινωνία».

Για να συκοφαντήσει τους εργατικούς αγώνες και για να τους φορτώσει την πτώχευση της χώρας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ καταφέρθηκε επίσης εναντίον του συνασπισμού «κομμάτων, συνδικάτων και κρατικοδίαιτων συμφερόντων» που θέλουν να ελέγχουν μια πτωχευμένη χώρα «παρά να χάσουν την εξουσία και τα προνόμιά τους». Μια κριτική που ταιριάζει «γάντι» στον ίδιο τον ΣΕΒ και τους πολιτικούς υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου, «πρωταθλητές» της διαχρονικής εκμετάλλευσης των εργαζομένων και του Δημοσίου, υπέρμαχους των πολιτικών του μνημονίου, που θέλουν ο εργάτης να έχει μεροκάματο πείνας, χωρίς ασφάλιση, σύνταξη, δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ