Τρίτη 17 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Φουλ στήριξη στην κυβέρνηση για τσάκισμα του λαού

Προσηλωμένη στις αντεργατικές ανατροπές, όπως επιβεβαίωσε και η χτεσινή συνάντηση του Α. Σαμαρά με τον Γερμανό ΥΠΕΞ

Η ΝΔ καμώνεται την αμέτοχη στα χαράτσια της ΔΕΗ, ενώ στηρίζει το μέτρο και απειλεί το λαό να το πληρώσει
Η ΝΔ καμώνεται την αμέτοχη στα χαράτσια της ΔΕΗ, ενώ στηρίζει το μέτρο και απειλεί το λαό να το πληρώσει
Τη δέσμευση του κόμματός του για στήριξη της αντιλαϊκής κυβέρνησης Παπαδήμου, επαναβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, παρόντος του Ελληνα ΥΠΕΞ Στ. Δήμα. Από τα όσα έγιναν γνωστά, προκύπτει σαφώς ότι η ηγεσία της ΝΔ θα στηρίξει όλα τα βάρβαρα μέτρα που θα πάρει η τρικομματική κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, τόσο άμεσα, όσο και αυτά που θα συμπεριλαμβάνονται στο μνημόνιο διαρκείας, που συνοδεύει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Τη στοχοπροσήλωση του Α. Σαμαρά«στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων» επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Γκ. Βεστερβέλε, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητά του ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα βάλει πλάτες στην κατεύθυνση αυτή. Ο Γερμανός ΥΠΕΞ εξέφρασε την ικανοποίησή του ως εξής: «από τις συζητήσεις που είχα μέχρι τώρα άκουσα και είμαι βέβαιος ότι όλες οι δυνάμεις στην Ελλάδα είναι υπέρ της ανάπτυξης και υπέρ της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων». Εξίσου σαφής ο υπουργός Εξωτερικών Στ. Δήμας, δήλωσε: «η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης και των κομμάτων τα οποία την υποστηρίζουν είναι σαφής: είμαστε υπέρ της ταχύτατης εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών».

Η δέσμευση αυτή προκύπτει και από την ανεπίσημη ενημέρωση (νον πέιπερ) της ηγεσίας της ΝΔ, όσο και αν προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από σκόπιμα γενικόλογες εκφράσεις. «Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη επίτευξης των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής και του εμπλουτισμού της οικονομικής πολιτικής με μέτρα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία «η υλοποίηση των ευρωπαϊκών αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου και 9ης Δεκεμβρίου» αναγορεύεται ως ύψιστη προτεραιότητα.

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί με δημαγωγικές κορόνες για το χαράτσι των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, να θολώσει τα νερά. Ο εκπρόσωπος Τύπου εξαπέλυσε ανούσια φραστική επίθεση κατά «των συναρμόδιων υπουργών», επικρίνοντάς τους για «πρωτόγνωρη κοινωνική αναλγησία», δίχως βέβαια να ζητήσει ανάκληση του αντιλαϊκού μέτρου, ενώ τάσσεται και υπέρ της τήρησης των νόμων, δηλαδή καλεί τα λαϊκά στρώματα να πληρώσουν.

Η σύμπλευση της ΝΔ επί της ουσίας του μέτρου φάνηκε καθαρά και στην κοκορομαχία που ξέσπασε με το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο, για προφανείς λόγους, υπενθύμισε ότι το μέτρο για το χαράτσι περιλαμβάνεται σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Υπουργικό Συμβούλιο και φέρει τις υπογραφές όλων των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, των προερχομένων από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ