Παρασκευή 20 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ξαναέταξε ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής!

Με Ερώτησή του στη Βουλή το ΚΚΕ ζητάει άμεσο διορισμό εκπαιδευτικών και μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Την ίδια περίοδο που οι ελλείψεις στα σχολεία - και ειδικότερα στα σχολεία της Ειδικής Αγωγής - είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτές, το υπουργείο Παιδείας ξαναέταξε πως θα γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής. Η υπουργός Παιδείας συναντήθηκε την Τρίτη με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Γ. Βέη, για το θέμα. Το υπουργείο προσανατολίζεται στη διεξαγωγή του διαγωνισμού (που θα αφορά 500 θέσεις για τις σχολικές χρονιές 2012-14) το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 2012. Η κοροϊδία ξεπερνά κάθε όριο αν σκεφτεί κανείς τις ανάγκες της Ειδικής Αγωγής. Εξάλλου, και τον ίδιο αυτό το διαγωνισμό για την ειδική αγωγή τον είχαν... τάξει από τον Ιούνη του 2010 κι εδώ και δυο χρόνια τον ξανατάζουν και τον ξανατάζουν...

Το θέμα των διορισμών αφορά συνολικά την εκπαίδευση, αφού η κυβέρνηση διευρύνει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ενώ δε διορίζει ούτε τους διοριστέους! Οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γ. Πρωτούλης, Γ. Γκιόκας, Γ. Ζιώγας, Ν. Παπακωνσταντίνου, Ν. Καραθανασόπουλος, με Ερώτησή τους στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας ζητούν τον άμεσο διορισμό όλων των διοριστέων εκπαιδευτικών, όλων των κατηγοριών, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, την κατάργηση της ελαστικής εργασίας, του θεσμού του αναπληρωτή και του ωρομίσθιου και την εξασφάλιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία όλων των εκπαιδευτικών.

Στην Ερώτηση τονίζεται: «Εχει περάσει 1,5 χρόνος από τότε που η κυβέρνηση όφειλε να έχει διορίσει τους 1.800 διοριστέους, μέσω ΑΣΕΠ και μέσω προϋπηρεσίας (40%). Οι εργαζόμενοι όλο αυτό το διάστημα ζήσανε την εργασιακή περιπλάνηση από σχολείο σε σχολείο για λίγες ώρες, την ανασφάλεια αν θα έχουν δουλειά και την επόμενη σχολική χρονιά, αν θα εξασφαλίσουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις αμοιβές ψίχουλα, που δεν φτάνουν ούτε για τα στοιχειώδη, τον εφιάλτη που λέγεται ανεργία. Σήμερα, η κυβέρνηση τους απαντά ότι τίποτα δεν εξασφαλίζει το δικαίωμά τους στο μόνιμο διορισμό, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι ελαστικές μορφές απασχόλησης στην εκπαίδευση (ΑΜΩ, ΑΚΩ, ωρομίσθιοι, ΕΣΠΑ). Εγιναν μόλις 546 διορισμοί, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, φέτος στην εκπαίδευση απασχολούνται 22 χιλιάδες αναπληρωτές και ωρομίσθιοι. Οι συνταξιοδοτήσεις κάθε χρόνο ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες. Δηλαδή, τα κενά που υπάρχουν καλύπτονται με ελαστική εργασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ