Παρασκευή 20 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ»
Ηχηρή απάντηση στην επιχείρηση σύστασης Ενωσης Προσώπων

Να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους της «3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ» επιχειρεί η εργοδοσία

Ηχηρή απάντηση στην προσπάθεια της εργοδοσίας να συστήσει Ενωση Προσώπων έστειλαν χτες οι εργαζόμενοι της εταιρείας γραφικών τεχνών «ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ ΑΒΕΕ». Μαζί με το συνδικάτο τους, την Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, οι εργαζόμενοι της εταιρείας, υπέγραψαν αίτηση κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων κατά της σύστασης Ενωσης Προσώπων στην επιχείρηση που στόχο έχει τη μείωση μισθών.

Από νωρίς το πρωί, τα μέλη του συνδικάτου βρέθηκαν έξω από την πύλη του εργοστασίου και κάλεσαν τους εργαζόμενους να παλέψουν ενάντια στη σύσταση της Ενωσης, η οποία μόνο στόχο έχει να μειώσει τους μισθούς των εργαζομένων, υπογράφοντας νέα επιχειρησιακή σύμβαση. Αλλωστε, η ίδια η εργοδοσία έχει ξεκαθαρίσει ότι σκοπεύει να μειώσει τους μισθούς μέχρι και 17%. Οι εργάτες ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμα του συνδικάτου τους και υπέγραψαν αίτηση για προσβολή της σύστασης της Ενωσης. Η εργοδοσία χρησιμοποίησε εκβιασμούς και με παράνομες διαδικασίες επέβαλε στους εργαζόμενους να υπογράψουν το χαρτί της Ενωσης Προσώπων. Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι επικεφαλής της Ενωσης έβαλε προϊσταμένους, οι οποίοι, μαζί με την εργοδοσία, προχώρησαν πρόσφατα στην απόλυση 10 εργαζομένων, για να εκφοβίσουν τους υπόλοιπους.

Στο μεταξύ, εντείνει την επιθετικότητά της η εργοδοσία της «3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ». Η εργοδοσία, που είχε εξαφανιστεί εδώ και ένα μήνα, κι ενώ έχει απλήρωτους επί έξι μήνες τους εργαζόμενους, δίχως να τους καταβάλει καν το δώρο Χριστουγέννων, χτες εμφανίστηκε στο εργοστάσιο - το οποίο οι εργαζόμενοι όλο αυτό το διάστημα περιφρουρούν - με τη συνοδεία της αστυνομίας. Μαζί με την αστυνομία, η εργοδοσία επιχείρησε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, παίρνοντας τα ονόματα όσων βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, προκειμένου να τους καταβάλει μηνύσεις, χρησιμοποιώντας ακόμη και αστυνομική βία. Να σημειωθεί πως σε βάρος της εργοδοσίας εκκρεμεί εισαγγελική εντολή για τη μη καταβολή του δώρου, κι όμως, οι αστυνομικές δυνάμεις συνέδραμαν στην «εκστρατεία» του εργοδότη να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.

«Κάτω από την κινητοποίηση και την αποφασιστική στάση εργαζομένων, Σωματείου και Ομοσπονδίας, οι απειλές και η τρομοκρατία έπεσαν στο κενό», τονίζει με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων. Τα σχέδια της εργοδοσίας να διαλύσει τους εργαζόμενους, να τους πετάξει έξω από το χώρο, δεν πέρασαν. Είναι ολοφάνερο ποιος στρώνει το δρόμο στην ασύδοτη δράση της εργοδοσίας. Και αυτή δεν είναι άλλη από την πολιτική της κυβέρνησης συνεργασίας "ΠΑΣΟΚ-ΝΔ - Καρατζαφέρη"».

Τέλος, μεθαύριο, Κυριακή 22 Γενάρη, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων πραγματοποιεί την εκλογοαπολογιστική - καταστατική της γενική συνέλευση, στην αίθουσα του σωματείου Εμπροϋπαλλήλων Αθήνας (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως), στις 10 π.μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τρομοκρατία και απληρωσιά στον κλάδο (2014-06-18 00:00:00.0)
Να πληρώσει τώρα η εργοδοσία (2013-01-10 00:00:00.0)
Καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή (2012-10-23 00:00:00.0)
Καταγγέλλει εργοδοτικούς εκβιασμούς ενάντια στην κλαδική σύμβαση (2012-07-04 00:00:00.0)
Συστήνει «ένωση προσώπων» και πετσοκόβει μισθούς (2011-12-30 00:00:00.0)
Απέλυσε τέσσερις εργαζόμενους (2010-03-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ