Τετάρτη 18 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
Καταγγέλλει τρομοκρατία και απληρωσιά στον κλάδο

Μέλος της διοίκησης απειλείται με απόλυση αν δεν υπογράψει ατομική σύμβαση

Από πρόσφατη κινητοποίηση των λιθογράφων για τη Σύμβαση
Από πρόσφατη κινητοποίηση των λιθογράφων για τη Σύμβαση
Την προσπάθεια της εργοδοσίας στην επιχείρηση «UP PRESS» να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, θέτοντας στο στόχαστρο συνδικαλιστή εκλεγμένο στο Διοικητικό της Συμβούλιο, καταγγέλλει η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Τη Δευτέρα 16/06/14 με εξώδικο ενημέρωσε (σ.σ. η εργοδοσία) το συνάδελφο Θανάση Φωτόπουλο ότι τον καλεί να δεχτεί μετατροπή της σύμβασης εργασίας σε ατομική, με αλλαγή αντικειμένου εργασίας και ειδικότητας! Δεν δίστασε μάλιστα να του προτείνει την απόλυσή του με αποζημίωση πάνω από την προβλεπόμενη. Το Σωματείο Λιθογράφων στέλνουμε μήνυμα στην εργοδοσία της UP PRESS ότι δεν μπορεί ούτε να μας τρομοκρατήσει, ούτε να μας εξαγοράσει. Μπορεί μέσα στην κρίση οι εργαζόμενοι να χάσαμε πολλά, δεν έχουμε χάσει όμως την αξιοπρέπειά μας».

Η Ενωση Λιθογράφων υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει προχωρήσει εδώ και δυο χρόνια σε μείωση μισθών μέσα από επιχειρησιακή σύμβαση, παρακάμπτοντας την κλαδική, ενώ φαίνεται πως στα σχέδιά της είναι η επιβολή ατομικών συμβάσεων. Καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο και να αποκρούσουν με συναδελφική αλληλεγγύη τη νέα επίθεση στα δικαιώματά τους.

Στο μεταξύ, απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι της «Βιβλιοσυνεργατικής» τον περασμένο Φλεβάρη, διεκδικώντας δεδουλευμένα σχεδόν πέντε μηνών. Παράλληλα, η εργοδοσία έχει προσφύγει στο δικαστήριο, ζητώντας να βγει παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση εργασίας που κάνουν από τη Δευτέρα δύο εργαζόμενοι, ενώ με αγωγή ζητά αποζημίωση για «διαφυγόντα κέρδη» από την κινητοποίησή τους.

Την ίδια στιγμή που η επιχείρηση απειλεί τους εργαζόμενους ότι θα κλείσει το εργοστάσιο για να βάλει «πάγο» στις κινητοποιήσεις τους, η επιχειρηματολογία της στο δικαστήριο, προκειμένου να απορριφθούν τα ασφαλιστικά τους μέτρα, κινήθηκε σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση: Ισχυρίστηκε ότι είναι «βιώσιμη», ότι έχει να λαμβάνει σημαντικά ποσά από εργασίες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης.

Οσο για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, έκανε λόγο για εξόφλησή τους μέσα σε διάστημα από 6 έως 8 μήνες. Παρόμοιες όμως «δεσμεύσεις» είχε αναλάβει και τον περασμένο Φλεβάρη, χωρίς να τις τηρήσει, υπενθυμίζει η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων και διεκδικεί να εξοφληθούν άμεσα οι οφειλές προς τους εργαζόμενους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίνουν μάχη για Συμβάσεις με αυξήσεις, ενάντια σε απολύσεις, για δουλειά με δικαιώματα (2022-08-02 00:00:00.0)
Δικάζεται σήμερα για τη συνδικαλιστική της δράση (2017-09-21 00:00:00.0)
Προκλητική η «Βιβλιοσυνεργατική» (2014-11-06 00:00:00.0)
Κέρδισαν μια πρώτη νίκη (2011-12-21 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για δεδουλευμένα και απολύσεις (2011-03-09 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2006-04-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ