Παρασκευή 14 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΛΙΘΟΓΡΑΦΟΙ: Σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση προχωρούν μεθαύριο Κυριακή, 16 Απρίλη, στις 9.30 π.μ., στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος), τα μέλη της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων. Στις αρχές της βδομάδας, εξάλλου, η διεύθυνση της εταιρίας Γραφικών Τεχνών «Αφοί Τσακίρη» προχώρησε στην τρομοκρατική απόλυση πέντε εργαζομένων, οι οποίοι εναντιώθηκαν στην εφαρμογή της «διευθέτησης του χρόνου εργασίας», που θέλει να επιβάλει η εργοδοσία, κατά παράβαση και της κλαδικής σύμβασης εργασίας.

ΒΙΟΜΕΚ: Σε νέα Γενική Συνέλευση προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση ΒΙΟΜΕΚ στο Αλιβέρι, οι οποίοι εδώ και τέσσερις μέρες απεργούν, διαμαρτυρόμενοι για την τρομοκρατική απόλυση συναδέλφου τους.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ: Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χθες συμβασιούχοι στο Δημόσιο και στα ΚΕΠ, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή εργασία. Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν έξω από τον Αρειο Πάγο, όπου συζητήθηκαν αναιρέσεις αποφάσεων που είχαν δικαιώσει συμβασιούχους. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Λινός, πρότεινε να απορριφθούν οι αναιρέσεις των δήμων και να δικαιωθούν οι συμβασιούχοι. Ο εισηγητής αρεοπαγίτης Δημήτρης Λοβέρδος τάχθηκε με τις απόψεις των δήμων. Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του. Στη συνέχεια, οι συμβασιούχοι κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών. Σήμερα ολοκληρώνουν τη 48ωρη απεργία τους.

ΔΕΗ: 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ για την υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ενώ απεργία για τον ίδιο λόγο κάνουν και οι εργαζόμενοι στην «COSMOTE».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ