Παρασκευή 14 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κάρπισε η δουλιά των ταξικών δυνάμεων

Στο 90% η συμμετοχή στην απεργία στον Ιματισμό και την Κλωστοϋφαντουργία της Λάρισας. Συγκεντρώσεις στους τέσσερις νομούς

Από την πορεία στη Λάρισα
Από την πορεία στη Λάρισα
Την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν την ταξική πάλη τους, ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις τους από κυβέρνηση και μεγάλο κεφάλαιο και κόντρα στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, διαμήνυσαν οι Θεσσαλοί εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νέοι, με τη συμμετοχή τους στην απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Και όρισαν το νέο, μεγάλο, απεργιακό ραντεβού στον ταξικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στη Λάρισα, όπου όλο το προηγούμενο διάστημα η ταξική διοίκηση του ΕΚΛ, τα ταξικά συνδικάτα του και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν με αμείωτη ένταση τη μάχη των προετοιμασιών, σε αρκετά μεγάλα εργοστάσια - «ΡΑΠΤΕΞ», «ΣΤΑΦ», «ΜΠΕΤΙΝΑ», «ΑΛΦΑ ΓΟΥΝΤ», «ΔΙΕΣ» «ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ», «ΒΙΟΜΑΡ» - οι εργαζόμενοι συμμετείχαν καθολικά στην απεργία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των εργαζομένων στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, του ιματισμού και του δέρματος έφτασε στο 90%.

Στο μαχητική συγκέντρωση, που έγινε στην κεντρική πλατεία και στην πορεία που ακολούθησε, μπροστάρηδες ήταν οι απεργοί στους ΟΤΑ, που συμμετέχουν μαζικά στον πολυήμερο απεργιακό αγώνα. Ξεχωριστή ήταν και η παρουσία των νέων, όπως και τα συνθήματα καταδίκης της προδοτικής συμφωνίας για τη Συλλογική Σύμβαση, που βροντοφώναζαν. Στη συγκέντρωση, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δ. Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο Βόλο, οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία Ελευθερίας, διατράνωσαν τη θέλησή τους να κάνουν ακόμα πιο ισχυρό τον ταξικό αγώνα τους. Κατήγγειλαν, δε, όλους όσοι επιχείρησαν να στήσουν εμπόδια και δυσκολίες στην απεργία, στήνοντας απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Οπως έκαναν οι πλειοψηφίες των διοικήσεων του Σωματείου Εργαζομένων στη «ΒΙΣ» - πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ και τον ΣΥΝ - και του Σωματείου Υγειονομικών Ιδιωτικών Κλινικών - πρόσκειται στη ΔΑΚΕ - που, παρά τις αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία που πήραν οι Ομοσπονδίες τους, πήραν αποφάσεις κατά της απεργίας.

Στα Τρίκαλα, η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία και ακολούθησε πορεία προς το δημαρχείο της πόλης και στην Καρδίτσα, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στη Νέα Αγορά, ενώ το «παρών» τους έδωσαν και οι σπουδαστές του ΤΕΙ της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ