Παρασκευή 14 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μεγάλη η σημασία της κινητοποίησης

Αποσπάσματα από την κεντρική ομιλία και τους χαιρετισμούς στη χτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Η απεργία αποτελεί σημαντική απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου και «στις αντιδραστικές αποφάσεις της κυβέρνησης να επιβάλει νέες αντιλαϊκές αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση» επισήμανε στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης η Ζωή Σώκου, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο.

Τη σημερινή απεργία, συνέχισε, «την κατέστησε ακόμα πιο αναγκαία η κατάπτυστη συμφωνία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ για την Εθνική ΣΣΕ. Με τον αγώνα μας διεκδικούμε την υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων». Για να προσθέσει, «δεν πρόκειται απλά για την άσκηση κάποιας πίεσης των ταξικών δυνάμεων να δοθούν καλύτερες αυξήσεις». Πρόκειται για την απόκρουση της συντονισμένης προσπάθειας να περιοριστούν οι απαιτήσεις της εργατικής τάξης, να αποτραπεί η ανάπτυξη και ο συντονισμός των αγώνων. Να περάσει η λογική «της ταξικής συνεργασίας που καλλιεργεί ο εργοδοτικός, κυβερνητικός συνδικαλισμός στη ΓΣΕΕ και στην ΑΔΕΔΥ».

Απευθυνόμαστε, υπογράμμισε, με μεγάλη ευθύνη στις δυνάμεις που μέχρι σήμερα στήριζαν τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό και τους καλούμε να μην παγιδευτούν στις σκόπιμες προσπάθειες πόλωσης που καλλιεργούν τα επιτελεία της υποταγής, να σκεφτούν καλά την κριτική, τις θέσεις των ταξικών δυνάμεων, να βγάλουν συμπεράσματα και να συνταχθούν με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ γιατί έχουμε μπροστά μας σκληρούς αγώνες.

Καταλήγοντας, κάλεσε σε συνέχιση της δράσης για την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων και κατά κλάδο και συντονισμένα. «Παίρνουμε όλα τα μέτρα για να είναι η απεργία της 1ης Μάη ακόμα πιο μαζική, μαχητική κινητοποίηση των Συνδικάτων, του ΠΑΜΕ. Απλώνουμε τη δράση μας σε νέους τόπους δουλιάς, στις εργατογειτονιές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η δράση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ έχει αποκλειστικό κριτήριο την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, τόνισε στο χαιρετισμό του ο Γ. Μπουλούγαρης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Αυτόν τον κατήφορο της ανυποληψίας και της απομόνωσης τον πήρατε και θα τον βαδίσετε μόνοι σας χωρίς την εργατική τάξη.

Μέσα από τον αγώνα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, σημείωσε ο Γ. Παπαδούδης, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων ΟΤΑ Αττικής, έγινε καθαρό ότι κυβέρνηση και δημοτικές αρχές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ συνεργούν ανοιχτά για να χτυπήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Ενώ οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες υπονομεύουν τον αγώνα τους. Μόνη απάντηση η κλιμάκωση και ο συντονισμός της αγωνιστικής δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ