Παρασκευή 14 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΑΞΙΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
Σταθμός στη μάχη των Συμβάσεων

Κανένας συμβιβασμός. Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα. Επόμενη ταξική αναμέτρηση η απεργία της Πρωτομαγιάς

Χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, έδωσαν χτες με επιτυχία τη μάχη της απεργίας. Δήλωσαν δυναμικά «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις των ταξικών δυνάμεων σε 50 και πλέον πόλεις της χώρας. Με τη δύναμη του δίκιου τους, με τις σημαίες και τα συνθήματα του ΠΑΜΕ, εργάτες και εργάτριες συγκρούστηκαν με το μεγάλο κεφάλαιο, την πολιτική της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, καταδίκασαν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και τη σύμβαση της ντροπής που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Οι μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Λάρισα, Πάτρα και σε άλλες πόλεις, ο παλμός και η ζωντάνια των απεργών διαδηλωτών έστειλαν το μήνυμα ότι οι ταξικές δυνάμεις αμφισβητούν το δρόμο της υποταγής, δεν μπαίνουν στο καλούπι της «εργασιακής ειρήνης» που διακήρυξε μαζί με τους εταίρους της η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Σταθερά, αποφασιστικά, ακολουθούν το δρόμο της σύγκρουσης, της ταξικής πάλης, της διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών τους, συνεχίζουν την πάλη τους για τις κλαδικές συμβάσεις.

Στην πασαρέλα των «μοντέλων» που έστησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι ταξικές δυνάμεις αντιτάσσουν ένα και μοναδικό μοντέλο: Το δίκιο του εργάτη. Τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Το αναντικατάστατο «μοντέλο» της ταξικής πάλης. Το διεκδικητικό πλαίσιο των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων. Στην «έντιμη προδοσία» της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, αντιτάσσουν τους έντιμους αγώνες των εργαζομένων.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έδωσε και χτες μια σκληρή μάχη. Με τη δύναμη και την εμπειρία αυτής της αναμέτρησης, το ΠΑΜΕ συνεχίζει. Στην πάλη για τις κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις. Στο μέτωπο των πρώην ΔΕΚΟ. Δίνει όλες τις δυνάμεις του για την οργάνωση της πάλης για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Για να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να δυναμώσει ο ταξικός πόλος. Να γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι αγώνες της εργατικής τάξης. Με αυτά τα όπλα, ξεδιπλώνοντας τα λάβαρα του αγώνα, πορεύεται προς τον επόμενο σταθμό. Στην Πρωτομαγιά του 2006.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πασχίζει να μη σηκώσουν κεφάλι οι εργάτες (2009-10-16 00:00:00.0)
Σήμερα ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ (2007-03-29 00:00:00.0)
Μυριόστομο μήνυμα αντίστασης και αλληλεγγύης (2006-02-22 00:00:00.0)
Στις 21 Φλεβάρη διαδηλώνουμε σε όλη την Ελλάδα (2006-02-12 00:00:00.0)
Μαζική δράση ΤΩΡΑ! (2005-07-16 00:00:00.0)
Το ΠΑΜΕ καλεί σε αποφασιστική μάχη με σημαία τις ανάγκες (2003-12-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ