Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΜΕ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ 2006 ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Μυριόστομο μήνυμα αντίστασης και αλληλεγγύης

Μαχητικά, δυνατά, με αποφασιστικότητα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σε 55 πόλεις της χώρας έδωσε χτες περήφανη ταξική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στις προκλήσεις της εργοδοσίας. Δήλωσε ότι δε συμβιβάζεται με τον ευρωμονόδρομο της πλουτοκρατίας. Εργάτες και εργάτριες, άνεργοι συνταξιούχοι και νεολαία κατέβηκαν στα συλλαλητήρια των ταξικών δυνάμεων, πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους, υπεράσπισαν τις συλλογικές συμβάσεις, καταδίκασαν τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, διατράνωσαν την αλληλεγγύη τους στους ναυτεργάτες, στους τραπεζοϋπαλλήλους, στους εργάτες που απολύονται, σε όλους τους κλάδους και τους εργαζόμενους που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα συλλαλητήρια του Πειραιά, των μεγάλων παράκτιων πόλεων και των νησιών κατέληξαν όλα στα λιμάνια, εκεί που οι ναυτεργάτες μάχονται με την κυβέρνηση, τους εφοπλιστές και τους μηχανισμούς τους.

Χιλιάδες εργάτες σε όλη την Ελλάδα, έκαναν καθαρό ότι δεν πάει άλλο με αυτή την πολιτική. Διατράνωσαν τη θέλησή τους να παλέψουν και να κλιμακώσουν τους αγώνες τους. Με τη μαχητική τους παρουσία και τα συνθήματά τους, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΜΕ, εμπιστοσύνη στη στρατηγική σύγκρουσης με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και της εκμετάλλευσης. Καταδίκασαν την πολιτική ενσωμάτωσης και ταξικής συνεργασίας που ασκούν οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και απερίφραστα ενίσχυσαν τη γραμμή της ταξικής συσπείρωσης, τη γραμμή που δίνει δύναμη στη δύναμή τους.

Εκαναν, ταυτόχρονα, καθαρό ότι με σταθερότητα και συνέπεια θα συνεχίσουν τη δράση τους. Θα σταθούν με πείσμα αμετακίνητοι απέναντι στην αντεργατική επίθεση, απ' όπου και αν προέρχεται. Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού δόθηκαν στην τετράωρη στάση εργασίας στις 28 Φλεβάρη και μετά με όλες τις δυνάμεις τους θα δώσουν τη μάχη για την απεργία στις 15 Μάρτη. Για να κλιμακωθεί η πάλη, να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για ακόμα μεγαλύτερους ταξικούς αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ