Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Πληθαίνουν τα μηνύματα συμπαράστασης

Από συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλους φορείς όλης της χώρας

Βροχή συνεχίζουν να καταφτάνουν τα μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των ναυτεργατών από δεκάδες φορείς και σωματεία εργαζομένων. Στο σύνολό τους τα ψηφίσματα καταδικάζουν τις απεργοσπαστικές προσπάθειες της κυβέρνησης και προειδοποιούν ότι κάθε επιχείρηση για πολιτική επιστράτευση θα βρει το σύνολο των εργαζομένων στους καταπέλτες των πλοίων. Χτες, στα ψηφίσματα αλληλεγγύης των προηγούμενων ημερών πρόσθεσαν τα δικά τους: Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Μυτιλήνης, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, η Ενωση Λογιστών Νομού Λάρισας, η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Περιστερίου, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Ακόμα, ο Φοιτητικός Σύλλογος ΤΔΕ «Δ. Γληνός» ενώνει τη φωνή του με τους ναυτεργάτες και συμμετέχει στην κινητοποίηση του σωματείου συνταξιούχων σήμερα, Τετάρτη, στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χίου. Το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών του Τμήματος Περιβάλλοντος καλεί όλους τους φοιτητές και τους εργαζόμενους της Μυτιλήνης μαζικά στα λιμάνια να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών για ανθρώπινα μεροκάματα και συνθήκες δουλιάς, για δημόσια και δωρεάν ναυτική εκπαίδευση.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Πειραιά, με ομόφωνο ψήφισμά του, εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των ναυτεργατών για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Να σταθούν στο πλευρό των ναυτεργατών

Ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης με ανακοίνωσή του καλεί τους νησιώτες και ιδιαίτερα τους αγρότες των νησιών να σταθούν αγωνιστικά στο πλευρό των ναυτεργατών «και να απομονώσουν τους λίγους που παίζουν το ρόλο του αβανταδόρου της κυβέρνησης και του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων στον τομέα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που τους ταλανίζουν δε θα γίνει με τη σύγκρουση με τους ναυτεργάτες αλλά με το κοινό μέτωπο και τον κοινό αγώνα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης στον αγώνα τους (2017-09-19 00:00:00.0)
Αύριο η συγκέντρωση ενάντια στις διώξεις συνδικαλιστών (2010-09-14 00:00:00.0)
Αποφάσεις για 21η Μάρτη (2003-03-06 00:00:00.0)
Μαζί με τους αγρότες (2002-02-05 00:00:00.0)
ΟΧΙ στην απαγόρευση της «Yeni Evrensel» (2000-10-18 00:00:00.0)
Καταδικάζουν την επέμβαση του ΝΑΤΟ (1999-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ