Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΟΥ
Χρονίζουν οι μεγάλες ελλείψεις

Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Ζαγκλιβερίου στο Νομό Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Οπως διαπίστωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης που επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος επισκέφθηκε το Κέντρο και είχε συνάντηση με τη διεύθυνση και το προσωπικό, τα προβλήματα χρόνο με το χρόνο μεγεθύνονται. Σημείωσε ότι από τότε (πριν ένα χρόνο) που έγινε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του Κόμματος για τα θέματα του Κέντρου Υγείας, «τα πράγματα δεν προχώρησαν καθόλου προς το καλύτερο».

Συγκεκριμένα, υπάρχουν ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό (τέσσερις νοσηλεύτριες από 10 που θα έπρεπε να έχει) και σε γιατρούς Γενικής Ιατρικής. Από τους ειδικευμένους γιατρούς χρειάζονται ακτινολόγος, οφθαλμίατρος, γυναικολόγοι, ψυχίατρος και μία ακόμη παρασκευάστρια για το μικροβιολογικό. Το μαιευτικό, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, «βάζει λουκέτο», αφού προσωπικό δεν υπάρχει. Οσον αφορά τον εξοπλισμό, τα μηχανήματα είναι αναχρονιστικά, λείπουν αντιδραστήρια και μηχανήματα στο μικροβιολογικό, καθώς και σε άλλα εργαστήρια. Τέλος, οι δύο καθαρίστριες έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Ο Αγγελος Τζέκης, αναφερόμενος στα προβλήματα του Κέντρου, επισήμανε ότι οι κυβερνήσεις, περιορίζοντας τις κοινωνικές δαπάνες, τροφοδοτούν τον ιδιωτικό τομέα, αφού οι ελλείψεις στο χώρο της Υγείας αυξάνουν, ενώ ανακοίνωσε ότι το θέμα θα ξαναέρθει στη Βουλή με πρωτοβουλία του ΚΚΕ. Ζήτησε από τον δήμαρχο του Ζαγκλιβερίου, που ήταν παρών στη συνάντηση, να λάβει πρωτοβουλία για πλατιά σύσκεψη με γειτονικούς δήμους και να αναληφθούν δράσεις, προκειμένου να προωθηθούν τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας.

Εγινε ακόμη λόγος για το πόρισμα επιθεωρήτριας, με το οποίο καταλογίζονται ευθύνες σε εργαζόμενους γιατί με κινητοποιήσεις τους «έβγαλαν» τα προβλήματα του Κέντρου «προς τα έξω», ενώ δημιουργήθηκε και διασπαστικό σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ