Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΘΝΟΚΑΡΤΑ»
Διασπαστική διάκριση σε βάρος των εργαζομένων

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν 450 «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι στη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας «ΕΘΝΟΚΑΡΤΑ ΑΕ», έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας με Επίκαιρη Ερώτηση προς τους υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββα Τσιτουρίδη και Ανάπτυξης Δ. Σιούφα.

Οπως επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ, στην «ΕΘΝΟΚΑΡΤΑ ΑΕ» εργάζονται 350 εργαζόμενοι ως μόνιμο προσωπικό, που αμείβονται σύμφωνα με τις Κλαδικές Συμβάσεις των τραπεζοϋπαλλήλων. Απασχολούνται όμως και άλλοι 450 επιπλέον, που ενοικιάζονται από διάφορες εταιρίες και κυρίως από την «ACTION PLAN AE», που λειτουργεί από το 1998 και είναι συμφερόντων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ).

«Αν και οι εργαζόμενοι αυτοί προσφέρουν την ίδια δουλιά με το μόνιμο προσωπικό, η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η σημερινή της ΝΔ, αρνούνται την ένταξή τους στον κανονισμό εργασίας και στο μισθολόγιο της "ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ"», επισημαίνει ο Τάκης Τσιόγκας. Και ρωτά τους υπουργούς αν η εταιρία «ACTION PLAN», όπως και οι υπόλοιπες που ενοικιάζουν εργαζόμενους, επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ και αν ναι, από πότε και με ποια ποσά. Τέλος, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να ενταχθούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στο μόνιμο προσωπικό της «ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ ΑΕ», αφού εδώ και χρόνια απασχολούνται στο ίδιο αντικείμενο με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ