Τετάρτη 22 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΙΜΑΣ ΑΕ» - ΒΟΛΟΣ
Προκαλεί η εργοδοσία

Με τη στήριξη και εκπροσώπων του εργοδοτικού συνδικαλισμού, διώκει αγωνιστή εργαζόμενο

Με το κατάπτυστο εργοδοτικό, ιδεολογικοπολιτικό κατηγορητήριο για την αγωνιστική, συνδικαλιστική δράση του παραπέμφθηκε τελικά στην Περιφερειακή Θεσσαλίας Επιτροπή του ΟΑΕΔ, ο εργάτης Θ. Πανόπουλος της επιχείρησης «ΙΜΑΣ ΑΕ», που εδρεύει στο Βόλο. Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής, που έγινε στη Λάρισα, οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας αξίωσαν την εξαίρεση του εργάτη από το νόμο 2643/98, περί προσλήψεων εργαζομένων ειδικών κατηγοριών, με βάση τον οποίο προσελήφθη ως παιδί αντιστασιακών, για να τον απολύσουν. Μάλιστα, προκλητικά ισχυρίστηκαν ότι εξαιτίας των αγωνιστικών παρεμβάσεων του Θ. Πανόπουλου, που επιμένει να τα βάζει μαζί τους καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο, έχει μειωθεί η παραγωγή της επιχείρησης!

Εξίσου προκλητικά ήταν όμως και τα όσα είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, Γ. Καλαντζής, ο οποίος αντί να υπερασπιστεί, όπως όφειλε, τον εργάτη, έσπευσε να δηλώσει ότι το ΕΚΒ δεν έχει πρόβλημα με την εργοδοσία της «ΙΜΑΣ ΑΕ» και πως όποιο θέμα προκύψει μπορεί να λυθεί με διάλογο.

Οπως τόνισε, παίρνοντας το λόγο ο Θ. Πανόπουλος, όλα αυτά τα χρόνια που εργάζεται στην «ΙΜΑΣ ΑΕ» έκανε και κάνει αυτό που έπρεπε ως εργάτης: Να καταγγέλλει την καταστρατήγηση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και να διεκδικεί τα εργατικά δικαιώματα. Στο πλευρό του Θ. Πανόπουλου, βρέθηκαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ που ήταν εκεί.

Η απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής του ΟΑΕΔ αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων δέκα ημερών.

«ΔΑΡΙΓΚ»

Την καταβολή των δεδουλευμένων τους και των αποζημιώσεών τους (ύψους περίπου 11 εκ. ευρώ) διεκδίκησαν ξανά χτες οι πρώην εργαζόμενοι της συρματουργίας «ΔΑΡΙΓΚ» στη Χαλκίδα, καλώντας τον υπουργό Απασχόλησης να σταματήσει τα ψέματα και να δώσει λύση στο πρόβλημά τους. Χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από την πύλη του εργοστασίου, έκαναν συμβολική κατάληψη, ενώ σε μια συμβολική κίνηση έβγαλαν προς εκποίηση προϊόντα στοκ της παραγωγής.

Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας την επαναλειτουργία του εργοστασίου και πλήρη και σταθερή εργασία. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.

Το χορό των μαζικών απολύσεων συνεχίζει αμείωτα - με ιδιαίτερη μάλιστα ένταση τις τελευταίες μέρες - ο μεγαλοβιομήχανος Στασινόπουλος (ΒΙΟΧΑΛΚΟ), στα Οινόφυτα και τα άλλα εργοστάσια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ