Παρασκευή 14 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
«Λύσσαξαν» οι απεργοσπάστες

Μαχητικό και διεκδικητικό «παρών» έδωσαν, χτες, οι εργαζόμενοι στη Στερεά - Εύβοια, στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν από τις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ, σε Λαμία, Αλιβέρι, Αμφισσα και Λιβαδειά (το πρωί) και σε Θήβα, Χαλκίδα το απόγευμα.

Το μήνυμα που στάλθηκε είναι η αναγκαιότητα να ενταθεί η πάλη των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, των κομμάτων του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, που ανοίγουν την όρεξη της εργοδοσίας και μεθοδεύουν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, αποθρασυμένοι και από την υπογραφή της συμβιβασμένης και υποταγμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ στην επαίσχυντη και κατάπτυστη ΕΓΣΣΕ.

Στο Αλιβέρι, η μαζική συγκέντρωση των Οικοδόμων συνέπεσε με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΒΙΟΜΕΚ που διεκδικούν την ανάκληση απόλυσης εργαζόμενου από την εργοδοσία και εκφράστηκε με κοινή πορεία συμπαράστασης και αλληλεγγύης μέχρι την πύλη του εργοστασίου. Στη Φωκίδα, όπου η ταξική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου είχε κηρύξει παμφωκική απεργία, ΠΑΣΚίτες και ΔΑΚίτες συνδικαλιστές και παράγοντες, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του «αφεντικού» Κυριακόπουλου (προέδρου του ΣΕΒ, του οποίου οι επιχειρήσεις λυμαίνονταν το νόμο, τον ορυκτό τον πλούτο και τους εργαζόμενους), «λύσσαξαν» στη διασπαστική και απεργοσπαστική τους τακτική. Παρόλα αυτά, ακούστηκε δυνατή η απόφαση για κλιμάκωση του αγώνα, για διεκδίκηση αιτημάτων που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ