Παρασκευή 14 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διάβημα σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών

Στις 2 το μεσημέρι από τους επικεφαλής των ψηφοδελτίων αγωνιστικής συνεργασίας για τις τοπικές εκλογές

Σήμερα στις 2 το μεσημέρι, οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων αγωνιστικής συνεργασίας για τις τοπικές εκλογές που στηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και την Κομμουνιστική Ανανέωση, θα κάνουν διάβημα στον υπουργό Εσωτερικών Π. Παυλόπουλο ζητώντας την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των απεργών - εργαζομένων στους δήμους.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στη χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ο Γιώργος Μαυρίκος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΑΣ στη διευρυμένη νομαρχία Αθήνας - Πειραιά ανάμεσα σε άλλα σημείωσε για την επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς - εργαζόμενους την Τετάρτη έξω από το υπουργείο Εσωτερικών: «Το κίνημα δεν είναι παρθεναγωγείο. Δεν μπορεί να βαράνε τα ΜΑΤ και οι εργαζόμενοι να κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια. Πρέπει να γίνει κατανοητό απ' όλους ότι η άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής είναι ο αυταρχισμός και η κρατική βία».

Σε δήλωσή του για την απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ, ο Σπύρος Χαλβατζής, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, σημείωσε από τη χτεσινή συγκέντρωση: «Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, τις διεκδικήσεις τους και θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτη αυτή η απεργοσπαστική στάση και συμπεριφορά την οποία επιδεικνύει και ο Δήμος της Αθήνας και άλλοι δήμοι. Θέλουμε να πούμε στους εργάτες που αγωνίζονται, ότι η "Συμπαράταξη για την Αθήνα" θα είναι πάντα κοντά τους και θα παλεύει πάντα μαζί τους για τα δίκαια αιτήματά τους. Πρέπει να ανατραπεί αυτή η αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική».

Την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκφράζει με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή της Νίκαιας καταγγέλλοντας την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και επισημαίνοντας την ανάγκη συσπείρωσης για την απόκρουση αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ