Παρασκευή 14 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Νέα παράταση της απεργίας

Συνεχίζουν σήμερα για 10η μέρα, αντιπαλεύοντας τις μεθοδεύσεις κυβέρνησης και δημάρχων

Από την προχτεσινή πορεία στη χωματερή Ανω Λιοσίων
Από την προχτεσινή πορεία στη χωματερή Ανω Λιοσίων
Στη δέκατη μέρα των απεργιακών κινητοποιήσεών τους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, καθώς χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας για σήμερα, την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων και συγκεντρώσεων στους χώρους δουλιάς το πρωί και συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου το απόγευμα.

Από τη μεριά της ΔΑΣ ΟΤΑ τονίστηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ότι η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, το χτύπημα των εργαζομένων από τις δυνάμεις καταστολής, η προσπάθεια των δημάρχων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ να στήσουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, η κυβερνητική αδιαλλαξία που συνεχίστηκε και χτες με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλου, και που διευκολύνεται από το πλαίσιο αιτημάτων που θέτει η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ, αλλά και η στάση των πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που «σφυρίζουν αδιάφορα», είναι οι λόγοι που ο κλάδος βρίσκεται σε οριακό σημείο. Οι ταξικές δυνάμεις θα πρωτοστατήσουν και σήμερα στις Γενικές Συνελεύσεις και τις συγκεντρώσεις, προκειμένου να ληφθούν εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την αποτελεσματικότητα του αγώνα.

Στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς υποχώρηση και δυναμωμένοι από την αλληλεγγύη των συναδέλφων τους άλλων κλάδων, συνεχίζουν και οι απεργοί εργαζόμενοι στους ΟΤΑ της Θεσσαλονίκης την περιφρούρηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Παλεύουν κόντρα στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που προσπαθούν να στήσουν οι δήμαρχοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Την πρωτοκαθεδρία εξακολουθεί να διατηρεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος πλάι στην τρομοκρατία των ΜΑΤ και των κουκουλοφόρων απεργοσπαστών, επιστρατεύει και τη συκοφαντία.

Την ίδια ώρα ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που μαζεύει τα σκουπίδια, συνεχίζει να τα αποθέτει σε χωματερές του νομού Πιερίας. Πληροφορίες ανέφεραν πως τις προηγούμενες ημέρες τα σκουπίδια του Δήμου Θεσσαλονίκης κατέληγαν στη χωματερή του Κορινού, ενώ χτες έγινε γνωστό πως οδηγούνται χαράματα (4-5 το πρωί) και σε χωματερή σε δύσβατη περιοχή κοντά στην παλιά Χράνη.

Την ίδια ώρα και άλλοι δήμαρχοι, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν στήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς στους Δήμους Νεάπολης, και Θέρμης Πανοράματος. Ο Δήμος Πυλαίας «έκλεψε» τρία απορριμματοφόρα για να στήσει μηχανισμό, όμως τα βρήκαν οι απεργοί και τα «απέσυραν». Ο Δήμος Συκεών προσπάθησε να βγάλει 5 απορριμματοφόρα, ενώ έχει δικαίωμα με βάση παλαιότερη δικαστική απόφαση να βγάζει 3 σε πολυήμερες απεργίες.

Καταγγελία στη Νομαρχία από τη ΝΑΣ

Την ενέργεια της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας να προσφύγει στον εισαγγελέα για να χτυπηθεί η απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ, κατήγγειλε ο νομαρχιακός σύμβουλος και υποψήφιος Νομάρχης της ΝΑΣ Γιάννης Ζιώγας στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του ΝΣ. Ενώ και εκεί αποκαλύφθηκε η ταύτιση των άλλων παρατάξεων που προτίμησαν να σιωπήσουν, όταν ο Γιάννης Ζιώγας ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα με το οποίο να εκφράζεται η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης στον αγώνα των εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ