Σάββατο 21 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Η απεργία πέτυχε, οργάνωσε τον αγώνα σου!

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για τα επόμενα βήματα μετά την απεργία

Κάλεσμα για τους αγώνες που έρχονται εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, χαιρετίζοντας όσους συμμετείχαν στην απεργία της 17ης Γενάρη και προτρέποντας σε συνέχιση και οργάνωση της πάλης και με τα παρακάτω συνθήματα:

  • Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Εξω η τρόικα από την Ελλάδα.
  • Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφής του χρέους με λαϊκή εξουσία.
  • Επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και της εξουσίας του.

Συγκεκριμένα, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών «χαιρετίζει τους ηρωικούς εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας, τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, τους αυτοαπασχολούμενους που συμμετείχαν στην παναττική απεργία στις 17 Γενάρη. Χαιρετίζει τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που απείχαν από τα μαθήματά τους, κλείσανε τις σχολές, πήραν αποφάσεις συλλόγων, εργαστηρίων, ετών, εξαμήνων και κατέβηκαν στο δρόμο στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, μαζί με τους εργάτες που "παράγουν" τη ζωή και τον πλούτο».

Το ΜΑΣ συνεχίζει: «Συνάδελφε-ισσα, ξέρεις τη δύσκολη κατάσταση στο σπίτι και την οικογένειά σου με απολύσεις, χαράτσια, μειώσεις μισθών - συντάξεων, αυξήσεις σε ΔΕΗ - ΕΥΔΑΠ. Ηδη πληρώνεις ένα "σκασμό" λεφτά για αναλώσιμα, στέγαση, σίτιση, μετακίνηση και βιβλία. Βλέπεις την ανεργία να γιγαντώνεται. Φέρνουν νέα μείωση μισθών, εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, προχωράνε στο λεγόμενο "άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων". Η Υγεία μετατρέπεται σε πανάκριβο εμπόρευμα με τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ. Κατεδαφίζουν το ασφαλιστικό σύστημα. Θέλουν οι νέοι εργαζόμενοι να δουλεύουν για δύο χρόνια με 592 ευρώ μεικτά, με συμβάσεις εργασιακής εμπειρίας. Σπουδαστή των ΤΕΙ, βιώνεις καθημερινά την άθλια πραγματικότητα με τα μονά - ζυγά εξάμηνα, τις χαμένες ώρες εργαστηρίων, τις λίστες αναμονής, την ανύπαρκτη υλικοτεχνική υποδομή, την απλήρωτη πρακτική, τις συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα τμημάτων».

Το ΜΑΣ καλεί κάθε φοιτητή και φοιτήτρια:

  • «Ενημέρωσε και τους υπόλοιπους συναδέλφους, τους γονείς σου για το τι ετοιμάζει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.
  • Οργάνωσε τον αγώνα σου με συνελεύσεις, εκδηλώσεις, συσκέψεις, περιοδείες, ενημερώσεις, διαμαρτυρίες, ώστε το κάθε έτος και εξάμηνο, το κάθε εργαστήριο και αμφιθέατρο να γίνει κάστρο αντίστασης.
  • Οργάνωσε νέο κύμα αλληλεγγύης προς τον ηρωικό αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας και των υπόλοιπων εργοστασίων και κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
  • Δυνάμωσε τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία που χτίζεται κάθε μέρα. Συναντιόμαστε με το ΠΑΜΕ και τους εργάτες. Δυναμώνουμε τη συμπόρευση με τους μικρούς μαγαζάτορες και την ΠΑΣΕΒΕ, τους φτωχούς αγρότες και την ΠΑΣΥ, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και την ΟΓΕ, τους μαθητές και τα Συντονιστικά τους Οργανα.

Οργάνωσε τον αγώνα σου και δήλωσε ότι:

  • Δε θα δεχτούμε καμιά απόλυση γονιών ή εργαζόμενων συναδέλφων μας. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο.
  • Αρνηση πληρωμών σε όλα τα χαράτσια - συλλογικά και οργανωμένα! Σε καμία γειτονιά να μην κόψουν το ρεύμα. Δεν πληρώνουμε για σίτιση, στέγαση, μετακίνηση, σημειώσεις, βιβλία, αναλώσιμα.
  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τα ναρκωτικά και εμπορευματοποιεί πρόληψη - θεραπεία - επανένταξη. Θέλουν τη νεολαία υποταγμένη, να ψάχνει τη διέξοδο στους ψεύτικους παραδείσους των ναρκωτικών και τους εμπόρους του ανθρώπινου πόνου και της δυστυχίας να θησαυρίζουν.
  • Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι.
  • Διεκδικούμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
  • Δε θα περάσει η δημιουργία πτυχίων πολλών ταχυτήτων - διαβατηρίων για την ανεργία, η ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας. Θα πολλαπλασιαστούν οι επικαλύψεις, μεταξύ αποφοίτων ΤΕΙ - ΙΕΚ - ΑΕΙ.
  • Κανένας φοιτητής - καθηγητής στα Συμβούλια Διοίκησης. Οργανωμένα, με αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων εμποδίζουμε την προσπάθεια διεξαγωγής των εκλογών για τα Συμβούλια Διοίκησης.
  • Παλεύουμε ενάντια στην κατάργηση του ασύλου».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ