Σάββατο 21 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Δικάζονται στελέχη του ΠΑΜΕ

Μετά από μήνυση της πολυεθνικής «ΤΖΑΜΠΟ» για τις κινητοποιήσεις στα καταστήματά της

Στις 24 Γενάρη δικάζονται σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή 14 στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ύστερα από μήνυση της επιχείρησης για τη συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν μπροστά στα πολυκαταστήματά της σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στην απόλυση εργαζομένου - συνδικαλιστή της επιχείρησης. Οι Γραμματείες Εβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας του ΠΑΜΕ οργανώνουν συγκεντρώσεις αλληλεγγύης την Τρίτη 24 Γενάρη στις 9 το πρωί στα δικαστήρια Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής και καλούν τα Σωματεία, τις σωματειακές επιτροπές, τις Λαϊκές Επιτροπές και άλλους μαζικούς φορείς της περιοχής, να καταδικάσουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις.

Την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους συνδικαλιστές εκφράζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων περιοχής Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου. «Η δίκη αυτή έρχεται να συμπληρωθεί στη βιομηχανία των διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών. Σκοπός τους να φοβίσουν τους εργαζόμενους ώστε να σκύψουν το κεφάλι. Στόχος τους τα ταξικά σωματεία, οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας μας. Εξάλλου εδώ και πολλά χρόνια προσφιλής τους τακτική είναι η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων, όπου με εισαγγελείς, αστυνομικούς και κάθε λογής τρόπους προσπαθούν να καθυποτάξουν τους λαϊκούς αγώνες.

Το δικαίωμα να αγωνιζόμαστε για τη ζωή μας, για τα δικαιώματα μας δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να το αμφισβητήσει. Τους δηλώνουμε ότι δεν μας φοβίζουν και θα μας βρούνε απέναντί τους σύσσωμους και ενωμένους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους συναδέλφους - συναγωνιστές μας», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ