Σάββατο 21 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ ΟΤΕ
Σε κίνδυνο μισθοί και θέσεις εργασίας

«Συμφωνία - σταθμό» χαρακτήρισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μ. Τσαμάζ κατά τη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου, την πρόσφατη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΟΜΕ - ΟΤΕ με τη διοίκηση του Οργανισμού. Ο Μ. Τσαμάζ έθεσε τα «εργασιακά ζητήματα» ανάμεσα στις «κυριότερες προκλήσεις» που έχει να αντιμετωπίσει η επιχείρηση στο άμεσο μέλλον και εξέφρασε την ελπίδα να εφαρμοστεί και αλλού η συναίνεση που επιτεύχθηκε με τα σωματεία διότι, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «υπάρχουν και άλλα μέτωπα που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι ικανοποιημένος με την κατάπτυστη ΣΣΕ που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΟΜΕ, όταν σε αυτήν προβλέπεται δραστική μείωση των υπερωριών και των εξόδων κίνησης των εργαζομένων, κατάργηση μιας σειράς επιδομάτων αλλά και θέσπιση νέου μειωμένου ωραρίου, προσφέροντας έτσι νέα περιθώρια για αύξηση των κερδών της επιχείρησης, μέσω της μείωσης του εργατικού κόστους κατά 11%. Δεν είναι πάντως καθόλου τυχαίο το γεγονός ό,τι ο πρόεδρος του ΟΤΕ, δεν αναφέρθηκε καθόλου σε εκείνο το σκέλος της ΣΣΕ, το οποίο υποτίθεται ότι «διασφαλίζει» τις θέσεις εργασίας.

Γιατί, όπως έχει διαρρεύσει εδώ και μέρες στον Τύπο, η διοίκηση του Ομίλου σχεδιάζει την άμεση μεταφορά περί των 2.000 υπαλλήλων της μητρικής εταιρείας σε άλλες θυγατρικές με σκοπό, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, την περαιτέρω μείωση του «λειτουργικού κόστους», ενώ επισφαλές είναι το μέλλον των εργαζομένων της «Cosmote» εξαιτίας της επικείμενης αναδιάρθρωσης της εταιρείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ