Κυριακή 22 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΕΤΟΜ - ΤΕΕ
Σημαντική επιτυχία της «Πανεπιστημονικής» συνταξιούχων μηχανικών

Σημαντική επιτυχία σημείωσε ο συνδυασμός της «Πανεπιστημονικής» Συνταξιούχων Μηχανικών στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ενωση Ομοτίμων Μελών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ), που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τετάρτη. Συγκεκριμένα, επί 278 ψηφισάντων (271 εγκύρων), η «Πανεπιστημονική» έλαβε 48 ψήφους, δηλαδή 17,7% και μία έδρα στο 7μελές ΔΣ (καθώς και μία έδρα αναπληρωματικού). Η επιτυχία αυτή συνοδεύτηκε από σχεδόν τετραπλασιασμό των δυνάμεών της σε ψήφους, καθώς στις προηγούμενες εκλογές του 2010 είχε λάβει 13 ψήφους επί 106 ψηφισάντων (12,4%), γεγονός που υπογραμμίζει τη διεύρυνση της απήχησης των θέσεων του ΚΚΕ και της «Πανεπιστημονικής» στους συνταξιούχους του κλάδου και δείχνει τις δυνατότητες για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Αξίζει να σημειωθεί η σημαντική αύξηση (υπερδιπλασιασμός) της συμμετοχής στις εκλογές, που αντανακλά την όξυνση των προβλημάτων του κλάδου των συνταξιούχων μηχανικών, σε μια περίοδο που η αντιλαϊκή επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα κορυφώνεται.

Το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει τη δυνατότητα στην «Πανεπιστημονική» να συνεχίσει τον αγώνα από καλύτερες θέσεις, στο πλευρό του ΠΑΜΕ και της λαϊκής συμμαχίας, στον αγώνα για τη λαϊκή αντεπίθεση και νίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ