Τρίτη 24 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ FRONTEX
Παρακολουθεί και το Διαδίκτυο για χαφιεδισμό

Εξοπλίζεται παραπέρα ο FRΟΝΤΕΧ και οι κατά τόπους δυνάμεις συνοριοφύλαξης για την καταστολή των μεταναστών στις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εξοπλισμός και τακτικές καθαρά ασφαλίτικες που αναλαμβάνουν και έχουν χαρακτηριστικά στενής παρακολούθησης ακόμα και αυτών των συνομιλιών και της ανταλλαγής σχολίων στο ίντερνετ. Πέρα, λοιπόν, από τα γνωστά συστήματα συνοριοφύλαξης, με περιπολίες, κάμερες, βιομετρικό φακέλωμα, ανταλλαγή πληροφοριών, χρησιμοποιούν και το διαδίκτυο.

Ο FRONTEX απέστειλε ήδη προσκλήσεις σε βιομηχανίες και ερευνητικά κέντρα να μετέχουν στην ετήσια έκθεση που διοργανώνει 23-24/5 («Ευρωπαϊκή Μέρα για Συνοριοφύλακες») στη Βαρσοβία να προσέλθουν και να εκθέσουν ό,τι σχετικό έχουν με τη συνοριοφύλαξη (ελέγχους και επιτήρηση) όπως αναγράφει χαρακτηριστικά η πρόσκληση. Η συγκεκριμένη «Ευρωπαϊκή Μέρα» διοργανώθηκε πρώτη φορά το 2010. Φέτος, οι αρμόδιοι την αναβαθμίζουν, καθώς στο πρόγραμμα προβλέπεται και συνέδριο όπως και ξεχωριστά πάνελ, με κύριο θέμα τα «Εξυπνότερα Σύνορα», ουσιαστικά ερμητικά κλειστά για τους πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού με χρήση της πιο προηγμένης τεχνολογίας της αγορασμένης πανάκριβα από τους μεγαλοκαρχαρίες του κλάδου.

Αλλωστε, ο FRONTEX ζητά από τις βιομηχανίες να δείξουν προϊόντα μεταξύ άλλων για «εντοπισμό, ταυτοποίηση, βιομετρική επαλήθευση και ταυτοποίηση (με χρήση χαρακτηριστικών προσώπου και δαχτυλικών αποτυπωμάτων), εντοπισμό εισβολέων, θαλάσσια επιτήρηση, συστήματα επικοινωνίας με διασύνδεση μεταξύ συνοριοφυλάκων από διαφορετικές χώρες σε κοινές αποστολές, γρήγορη μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων, ασφάλεια στην ανταλλαγή πληροφοριών, χρήση νέων πηγών για συγκέντρωση πληροφοριών όπως τα blogs, τα μικρο-blogs, τα forum που στήνονται στο διαδίκτυο, το βαθύ δίκτυο, άλλα κοινωνικά μίντια», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ