Τρίτη 24 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Δολοφονία συνδικαλιστή

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Οι δολοφονίες συνδικαλιστών, βασικό εργαλείο τρομοκράτησης εναντίον του εργατικού κινήματος, συνεχίζονται αδιάλειπτες παρά το «δημοκρατικό πέπλο» με το οποίο επιχειρεί να καλύψει τη χώρα ο συντηρητικός πρόεδρος Χοσέ Μανουέλ Σάντος. Τελευταίο θύμα ηγετικό στέλεχος της Εργατικής Συνδικαλιστικής Ενωσης (USO), του κύριου κολομβιανού συνδικάτου του πετρελαϊκού τομέα.

Ο Μαουρίτσιο Αρεδόνδο, 36 ετών, ηγέτης της USO στην επαρχία του Πουτουμάγιο (Νοτιοδυτική Κολομβία, στα σύνορα με τον Ισημερινό), εκτελέστηκε εν ψυχρώ, όπως και η γυναίκα του Χάνεθ Ορντόνιες Καρλοσάμα στο σπίτι τους μπροστά στα παιδιά τους στις 19/1 το βράδυ, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συνδικάτου που κατηγορεί την κυβέρνηση αλλά και την εταιρεία «Ecopetrol» για την εγκληματική ολιγωρία και αμέλεια που επιδεικνύουν στις συνεχείς καταγγελίες των συνδικάτων για τις απειλές και τις επιθετικές ενέργειες εναντίον των συνδικαλιστών εκ μέρους ακροδεξιών και παραστρατιωτικών.

Η Κολομβία έχει από τα χειρότερα ποσοστά φόνων συνδικαλιστών στον κόσμο. Το 2011 δολοφονήθηκαν 29 συνδικαλιστές, ενώ ο Αρεδόνδο είναι ο πρώτος για το 2012.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ